Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ύδρας Εφραίμ

ImageΜε λαμπρότητα και σεμνοπρεπώς εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Εφραίμ του Σύρου, στην Μητρόπολη Ύδρας Σπετσών, Αιγίνης Ερμιονίδος και Τροιζηνίας, και τιμήθηκε και ο φερώνυμος του Οσίου Ποιμενάρχης της Μητροπολίτης κ. Εφραίμ.

Να αναφερθεί, ότι οι εορτασμοί φέτος έγιναν στο νησί των Σπετσών.

Ο πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε στην Μονή Αγίων Πάντων, ενώ η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ναό των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος, Ζάμπιας και Μέσης Αφρικής κ. Ιωακείμ και Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος.

Επίσης, προσήλθαν κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως από τα άλλα νησιά και τις Αργολικές επαρχίες την Μητροπολιτικής περιφέρειας, καθώς και από άλλες Εκκλησιαστικές επαρχίες.

Στην Θεία Λειτουργία ομίλησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ προ της απολύσεως εκ μέρους του Ιερού Κλήρου, προσφώνησαν τον εορτάζοντα, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ακίνδυνος Δαρδανός και εκ μέρους του Λαού και των τοπικών φορέων ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Ευάγγελος Κονταξάκης.

Τέλος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Εφραίμ, δέχθηκε ευχές Κλήρου και Λαού, στο Αρχονταρίκι της παλαιάς Μονής του Αγίου Νικολάου, όπου παρατέθηκε δεξίωση, κατά την οποία έψαλε και τραγούδησε πολυμελής γυναικεία χορωδία, μέλη του Μουσικού Συλλόγου του Νησιού.

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 48841
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!