Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου στα μπλόκα των Αγροτών

ImageΣυμπληρώθηκαν σήμερα 15 έτη, από την χειροτονία εις Επίσκοπο Διαυλείας του νυν Μητροπολίτου Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού.

Στο Ναό Ζωοδόχου Πηγής Ακαδημίας στις 27/1/1995 και από τον Μητροπολίτη Δράμας κ. Διονύσιο και πλειάδα ακόμα Αρχιερέων χειροτονήθηκε Επίσκοπος δύο μέρες μετά την εκλογή του από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της  Ελλάδος.

Ο Μητροπολίτης για την επέτειο αυτή, ιερούργησε στο Ναό του Αγίου Αθανασίου στους Χιονάδες, όπου και έκανε χειροτονία κληρικού, παρουσία κληρικών της περιοχής και πνευματικών του τέκνων που έφτασαν από την Αθήνα, αλλά και κατοίκων της περιοχής.

Να σημειώσουμε ότι την ίδια μέρα είχαν χειροτονηθεί Επίσκοποι και ο εφυσηχάζων στην Λεβαδεία Μητροπολίτης Χριστουπόλεως κ. Πέτρος καθώς και ο Κεκοιμημένος, Επίσκοπος Κερνίτσης κυρός Λεόντιος.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr», ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός χθες το απόγευμα επισκέφτηκε στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα τους αγρότες στο μπλόκο του Ορμενίου, όπου τους ευλόγησε και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα τους.

Τέλος, στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός, επισκέφθηκε χωριά της περιοχής και είχε επικοινωνία με τους κατοίκους τους.

Νεότερη Ενημέρωση 19:14 - Ι.Μ.Διδυμοτείχου:

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, χθες το απόγευμα επισκέφτηκε και συνομίλησε με  τους αγρότες που βρίσκονται παρατεταγμένοι με τα γεωργικά τους μηχανήματα στο τελωνείο Ορμενίου.

Σήμερα το πρωί ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου Χιονάδων του Δήμου Μεταξάδων. Κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας χειροτόνησε Διάκονο τον  Αθανάσιο Παπαιωάννου, κάτοικο Χιονάδων. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Καλπακίδη Αθανάσιο

Παρόντες ήταν ο Αντινομάρχης Έβρου κ. Ιωάννης Παπαϊωάννου, ο Δήμαρχος Μεταξάδων κ. Χρήστος Τερτσούδης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Χρήστος Τοκαμάνης, ο Δήμαρχος Τριγώνου κ. Χατζηπαναγιώτου Εμμανουήλ, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Συλλόγων του χωριού και πλήθος κόσμου.

Το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Τριγώνου, μετέβη στην Αλεξανδρούπολη και συναντήθηκε με τον Νομάρχη Έβρου κ. Νικόλαο Ζαμπουνίδη.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι σήμερα ο Σεβασμιώτατος συμπληρώνει 15 χρόνια Αρχιερωσύνης. Εξελέγη την 25 Ιανουαρίου 1995 και χειροτονήθηκε Επίσκοπος Διαυλείας την 27 Ιανουαρίου 1995, προεξάρχοντος του Μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας Διονυσίου.

Εμφανίσεις: 48240
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!