Ο Ρουάντας Σάββας στον Υπουργό Περιβάλλοντος του Μπουρούντι

ImageΣυνάντηση με τον Υπουργό Χωροταξίας Περιβάλλοντος και Εκμετάλλευσης Υδάτων του Μπουρούντι, είχε σήμερα Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 12:30 o Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας Σάββας.

Ο θεοφιλέστατος, ο όποιος συνοδευόταν από τον π. Δαμασκηνό Τσαγκίρη (Γρηγοριάτη) και συνεργάτες της Ιεραποστολής μετέφερε στον εξοχώτατο κ. Υπουργό τις Ευχές του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β΄.

Στην συνέχεια του παρουσίασε αναλυτικά το έργο της Ιεραποστολής στο Μπουρούντι το οποίο αγνοούσε και τον ενημέρωσε για την βοήθεια του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και του Προκαθημένου του στην Αφρικανική Ήπειρο, επίσης του ανέφερε την σημαντική βοήθεια από τους Ιεραποστολικούς Συνδέσμους και Αδελφότητες από την Ελλάδα. 

Κατόπιν παρέδωσε στον Υπουργό έγγραφο αίτημα για την παραχώρηση 100-200 εκταρίων καλλιεργήσιμου γης για την ανάπτυξη φάρμας για τις ανάγκες τις Ιεραποστολής με την δέσμευση ότι τα έσοδα θα παραμένουν και θα χρησιμοποιούνται στο Μπουρούντι για την ανοικοδόμηση Ναών, Σχολείων, Ιατρείων και ότι άλλο χρειάζεται κάθε περιοχή.

Η ανταπόκριση του Υπουργού ήταν άμεση παραπέμποντας με υπουργικό σημείωμα τους συνεργάτες του Θεοφιλεστάτου στο Γραφείο Γεωργίας  για τις περεταίρω διαδικασίες για την εξεύρεση του ζητούμενου χώρου.

Εμφανίσεις: 38224
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!