Ο Μπουρούντι Σάββας ξεκίνησε το Ιεραποστολικό του έργο

ImageΧθες, Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2010, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Σάββας συναντήθηκε με τον Εξοχώτατο Κυβερνήτη της Buntazas προκειμένου να του ζητήσει την άδεια για ανέγερση Ναού και Ιεραποστολικού Κέντρου στην προσφυγική περιοχή Buramatas όπου διαβιούν 50.000 πρόσφυγες σε άθλιες συνθήκες.

Στην περιοχή να σημειωθεί ότι λειτουργούν 2 σχολεία το ένα χορηγία της κ. Γεωργίας Χατζήβεη και το άλλο της κ. Παρασκευής Καλπατσόγλου.

Ο Κυβερνήτης συμφώνησε με την προϋπόθεση ότι θα προηγηθεί συνεννόηση με τον Έλληνα Πρόξενο επί τιμή στο Μπουρούντι, αφού σε αυτόν έχει παραχωρηθεί ο χώρος για την ανέγερση των Σχολείων.

Στην περίπτωση που εξασφαλιστούν τα απαραίτητα ποσά για την ανέγερση Ναού και Ιεραποστολικού Κέντρου η περιοχή θα αποτελέσει τον πρώτο αμιγώς Ορθόδοξο πυρήνα στο Μπουρούντι αφού κανένα άλλο δόγμα δεν υπάρχει στην περιοχή και βέβαια θα βοηθήσει πολύ τους Πρόσφυγες.

Σήμερα, Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010, ο Θεοφιλέστατος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επαρχίας Κινάμα από τον οποίο ζήτησε την διευκόλυνση για την αγορά οικοπέδου στην περιοχή προκειμένου να δημιουργηθεί Ιεραποστολικό Κλιμάκιο στην καρδιά του Μπουρούντι.

Ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Επίσκοπο Σάββα, ότι θα βοηθήσει με την προϋπόθεση ότι θα κτιστεί και σχολείο γιατί δεν υπάρχει στην περιοχή.

Φώτο: Ο Επίσκοπος Σάββας με τον Κυβερνήτη.

Εμφανίσεις: 39033
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!