Παλλαϊκή υποδοχή του Μπουρούντι Σάββα στο Αν. Κονγκό

ImageΙδιαίτερα θερμή και παλλαϊκή ήταν η υποδοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Σάββα και στην πόλη Uvira του ανατολικού Κονγκό την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010.

Ο Θεοφιλ. Πραγματοποίησε ποιμαντική - ενημερωτική επίσκεψη στο Ιεραποστολικό Κλιμάκιο της Uviras όπου λειτουργούν Ναός, Ενορία και Σχολεία με 550 μαθητές, 400 στα Δημοτικά και 150 στα Νηπιαγωγεία, συνοδευόμενος από τον Μοναχό Δαμασκηνό Τσαγκίρη (Γρηγοριάτη) και συνεργάτες της Ιεραποστολής από το Μπουρούντι.

Μετά την υποδοχή και την δέηση, ο εφημέριος του Ιεραποστολικού Κλιμακίου πρεσβύτερος π. Δημήτριος Ριζίκι, καλωσόρισε τον Επίσκοπο στην πόλη τους που αριθμεί 150.000 κατοίκους και τον ευχαρίστησε για την αγάπη του, στην συνέχεια ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την ίδρυση της Επισκοπής και τον Σεβ. Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής κ. Ιγνάτιο για την παραχώρηση του Ανατολικού Κονγκό στην Επισκοπή Μπουρούντι και Ρουάντας αφού απέχει μόλις 30 χλμ. Από την Μπουζουμπούρα πρωτεύουσα του Μπουρούντι.

Στην συνέχεια ο Θεοφιλ. Ευχαρίστησε τον Άγιο Θεό που τον αξιώνει να βρίσκεται στην Αφρικανική Ήπειρο και τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας που τον επέλεξε για την διαποίμανση  της Επισκοπής αυτής.

Ευχαρίστησε τον π. Δημήτριο για την υποδοχή και τον π. Δαμασκηνό για την προσπάθεια του και τον ιεραποστολικό αγώνα του, στην συνέχεια αναφέρθηκε στον Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής κ. Ιγνάτιο, ακολούθως ευχαρίστησε όλους τους αφρικανούς χριστιανούς για την υποδοχή και μεταξύ άλλων είπε: «...Ο Πανάγαθος Θεός και η Αγάπη του Πατριάρχου μας για την ιεραποστολή με έφερε εδώ, η Αφρική ανήκει στους Αφρικανούς, εμείς είμαστε εδώ για να σας μεταφέρουμε το μήνυμα του Ευαγγελίου, μήνυμα αγάπης χαράς και ειρήνης. Ο Θεός μας δίνει αγάπη και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να την δώσουμε απλόχερα σε όλους τους ανθρώπους της γης. Είμαστε εδώ στην μαύρη ήπειρο όλοι μαζί αδελφωμένοι χωρίς διάκριση χρωμάτων για να προσφέρουμε αυτό το οποίο μπορούμε, για να απαλύνουμε τον πόνο των αδελφών μας για να τους δώσουμε δύναμη και κουράγιο ώστε να αντέξουν κοντά στο Θεό και δίπλα στην Εκκλησία τα βάσανα και τις στενοχώριες τους. Βρισκόμαστε στο πάντα φτωχό και ταλαιπωρημένο Ανατολικό Κονγκό που όμως η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο βασιλεύει στις καρδιές των κατοίκων του, στις καρδιές σας. Μόνο με ένα χαιρετισμό μπορώ να κλείσω σε τούτο το έδαφος ένα χαιρετισμό που είναι και ευχή μαζί, Ειρήνη, Ειρήνη σε όλου σας.»


Στην συνέχεια ο Επίσκοπος Σάββας μοίρασε καραμέλες σε όλους μικρούς και μεγάλους, μία καραμέλα για αυτούς τους ανθρώπους είναι μια μεγάλη προσφορά γιατί δεν έχουν την δυνατότητα να τις αγοράσουν.

Ακολούθως επισκέφθηκε τα Σχολεία της Ιεραποστολής και κατόπιν στην οικεία του Εφημερίου είχε συνάντηση με τους Προέδρους της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και των Γονέων καθώς και με τους συνεργάτες του Ιεραποστολικού Κλιμακίου όπου συζήτησαν διάφορα θέματα και εξέθεσαν τα προβλήματα τους καθώς και την επιθυμία να λειτουργήσει Γυμνάσιο, Λύκειο και Βιβλιοθήκη εντός του Ιεραποστολικού Κλιμακίου.

Ο Επίσκοπος ζήτησε από τον π. Δημήτριο να μεταβεί το συντομότερο δυνατόν στην Μπουζουμπούρα έδρα της Επισκοπής με συγκεκριμένες προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του Κλιμακίου και την εξεύρεση λύσεων για τα σχολεία.

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 48308
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!