Συμπαράσταση Μητροπολίτη Καναδά στους σεισμοπαθείς της Αϊτής

ImageΕπιστολή συμπάθειας προς τη Γενική Κυβερνήτη του Καναδά Μικαέλ Ζαν, η οποία κατάγεται από την Αϊτή, έστειλε ο μητροπολίτης Καναδά Σωτήριος.

Στην επιστολή του προς κ. Ζαν ο μητροπολίτης Καναδά σημειώνει:

"Καθώς είστε γέννημα της Αϊτής, αντιλαμβάνομαι τα αισθήματά σας και τον πόνο σας. Ο πρωθυπουργός μας κ. Στίβεν Χάρπερ, η κυβέρνησή μας και ο λαός του Καναδά μοιράζονται τον πόνο του κόσμου της Αϊτης και ευχαριστώ το Θεό που όλοι χειρίζονται το ζήτημα με τον πιο κατάλληλο τρόπο."

Με επιστολή του προς τις ενορίες του Καναδά, ο κ. Σωτήριος έκανε έκκληση "να βγάλουν δίσκο" για τους πληγέντες στην Αϊτή, τονίζοντας: "Το φτωχότερο έθνος του δυτικού ημισφαιρίου, η Αϊτή, επλήγη από φοβερό σεισμό 7,3 βαθμών Ρίχτερ. Οι καταστροφές είναι τεράστιες. Ο φτωχός αυτός λαός των 10.000.000 υποφέρει αφάνταστα. Ουδείς επιτρέπεται να μείνει ασυγκίνητος.

Μιλήστε στις εκκλησιές, αλλά και σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της περιοχής σας για τον σκοπό αυτό. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας αναπέμψατε δεήσεις για την υγεία των πληγωμένων και την ανάπαυση των ψυχών των φονευθέντων. Ενεργήστε με όλες σας τις δυνάμεις και σάς είμαι εκ των προτέρων ευγνώμων".

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις εκκλησίες θα σταλούν με επιταγή από την Ιερά Μητρόπολη Καναδά στην Αϊτή για ανακούφιση των πληγέντων από τον καταστροφικό σεισμό.


Εμφανίσεις: 55437
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!