Εκκλησιαστικό «facebook» από την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

ImageΓίνεται γνωστό ότι την 20η Ιανουαρίου 2010 εγκαινιάσθηκαν δύο νέες ιστοσελίδες της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου.

Η πρώτη ιστοσελίδα είναι το Εκκλησιαστικό «facebook» της Ιεράς Μητροπόλεως www.churchbook.gr και συμπεριλαμβάνεται και αυτή στην ενότητα πολυμέσων της Ι. Μητροπόλεως μας.

Το Churchbook, όπως είναι το όνομά του, είναι ο Εκκλησιαστικός διαδικτυακός τόπος (σχεδόν πιστό αντίγραφο του facebook) της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου το οποίο δίνει την δυνατότητα στους νέους μας να επικοινωνούν με τον ίδιο τρόπο που επικοινωνούν στο facebook.

Η διαφορά όμως είναι ότι ο ισότοπος αυτός είναι απόλυτα ασφαλής και ελεγχόμενος μιας και ένας σεβαστός αριθμός ακαδημαϊκών και εθελοντών θα επαγρυπνεί πίσω από αυτόν και θα διαφυλάττει την ηλεκτρονική ακεραιότητα των παιδιών μας...

Η δεύτερη νέα ιστοσελίδα είναι ο Ορθόδοξος Ναός www.orthodoxosnaos.gr για την οποία υπάρχει σύνδεσμος πρόσβασης πρός αυτήν ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στην ενότητα πολυμέσων της Ιεράς Μητροπόλεως και περιλαμβάνει α) την αρχιτεκτονική των Ι. Ναών, β) αγιογραφίες-τοιχογραφίες, γ) τα ιερά σκεύη, δ) τα ιερά άμφια και ε) άλλα θέματα που έχουν σχέση με τον ορθόδοξο ναό και την λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας.

Η ιστοσελίδα αυτή που δημιουργήθηκε με γνώμονα την μοντέρνα τεχνολογία θα βοηθήσει πολύ τους επισκέπτες μας, κυρίως όμως τους μαθητές στην πληροφόρηση και κατανόησή των θεμάτων αυτών αλλά και θα συμβάλει στη διαμόρφωση λειτουργικού - λατρευτικού βιώματος στα παιδιά μας, αφού το περιεχόμενό της αποτελεί την σύγχρονη μορφή κατήχησης καθώς το Πρόγραμμα αυτό θα λειτουργεί ώς σύγχρονη μορφή Κατήχησης και Λειτουργικής.

Εμφανίσεις: 59312
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!