Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Αθανάσιος πολιούχος Διδυμοτείχου

ImageΜε λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε στο Διδυμότειχο η μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, προστάτου και πολιούχου της πόλεως.

Την παραμονή της εορτής στον  πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας  κ. Σεραφείμ, προσκληθείς υπό του  Σεβ. Ποιμενάρχου μας.

Σήμερα το πρωί της Θ. Λειτουργίας προέστη ο φιλοξενούμενος Μητροπολίτης, πλαισιούμενος από τον οικείο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό.

Στην προσφώνηση του δευτέρου απάντησε και εκήρυξε τον Θείο Λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα κοινά στοιχεία των δύο βυζαντινών πόλεων της Καστοριάς και του Διδυμοτείχου.

Να αναφερθεί, ότι η καθιερωμένη λιτανεία δεν  πραγματοποιήθηκε λόγω κακοκαιρίας.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις  προσήλθαν η Βουλευτής Έβρου  κ. Ελένη Τσιαούση, η Βουλευτής  Έβρου κ. Όλγα Ρενταρή –  Τέντε, ο Πρόεδρος της Ν.Α.Ρ.Ε.  κ. Γεώργιος Μηνόπουλος, ο Έπαρχος Β. Έβρου κ Πολυχρόνης Αντωνιάδης, ο Στρατηγός – Διοικητής της XVI Μεραρχίας Πεζικού κ. Ανδρέας  Ματζάκος,, ο Ταξίαρχος της 30 ΤΑΞ, ο Αστυνομικός Δ/ντης Ορεστιάδος, εκπρόσωπος του Δημάρχου Διδυμοτείχου, εκπρόσωποι των λοιπών αρχών και πλήθος κόσμου.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος πλαισιούμενος από τους επισήμους  ευλόγησε το κουρμπάνι που ετοίμασαν οι ψαράδες του Ερυθροποτάμου εις  μνήμην του Αγίου Αθανασίου.

Εμφανίσεις: 88685
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!