Η Βέροια τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Αντώνιο το Νέο

ImageΤον Πολιούχο της Βέροιας Άγιο Αντώνιο το Νέο, τον Βεροιέα, τίμησε με την δέουσα λαμπρότητα η τοπική Εκκλησία και  ο λαός της Βέροιας, τόσο χθες, παραμονή της εορτής του Αγίου, όσο και  σήμερα, ανήμερα της εορτής. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες, με τον Αρχιερατικό Εσπερινό, συνεχίστηκαν το βράδυ με Αγρυπνία και ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί με τον Όρθρο, τη Θεία Λειτουργία, τα Εγκώμια του Αγίου και τη λιτανεία των Λειψάνων του Αγίου και της Εικόνας της Παναγίας Δοβρά στην πόλη της Βέροιας.

Στις λατρευτικές  εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν  στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, στον Καθεδρικό  Ναό του Αγίου Αντωνίου του  Νέου, παραβρέθηκαν, εκτός του οικείου  Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και  Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, οι Μητροπολίτες Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος (ο οποίος και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας), Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος (ο οποίος χοροστάτησε χθες στον Πανηγυρικό Εσπερινό),  Γλυφάδας κ. Παύλος, Παροναξίας κ. Καλλίνικος και ο Επίσκοπος Θερμών κ. Δημήτριος.

Την κυβέρνηση  στους Εορτασμούς εκπροσώπηση ο Αντιπρόεδρός της Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ παρόντες ήταν οι βουλευτές Ημαθίας Τάσος Σιδηρόπουλος και Άγγελος Τόλκας, ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Δήμαρχοι άλλων Δήμων της Ημαθίας, ο Διοικητής του Β’ Σ.Σ. αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπαδάκης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας ταξίαρχος Σταύρος Γαϊτανίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ημαθίας πύραρχος Διονύσης Ντόβας, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι συλλόγων της πόλης και πλήθος προσκυνητών, από την Ημαθία, αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, οι Αρχιερείς έψαλλαν τα εγκώμια  του Αγίου και στη συνέχεια έγινε λιτανεία με τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Αντωνίου και την Εικόνα της Παναγίας Δοβρά σε δρόμους της πόλης, με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών, των Εκπροσώπων των Πολιτικών και Τοπικών Αρχών, των Εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας και εκατοντάδων πιστών.

Τέλος, να σημειωθεί ότι τις θρησκευτικές εκδηλώσεις μετέδωσε σε απευθείας μετάδοση ο Εκκλησιαστικός Σταθμός 4Ε, ενώ τελετάρχης στις ακολουθίες και τη Θεία Λειτουργία ήταν ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Βεροίας, Αρχιμ. Γεώργιος Χρυσοστόμου.

Image

 

Image

 

Εμφανίσεις: 39852
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!