Βραβεύτηκαν ο Μητροπολίτης Σπάρτης και 4 κληρικοί της Μητροπόλεως

ImageΤην Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010 σε μια όμορφη εκδήλωση η Ε.Π.Ο. (Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) δια του προέδρου της Σοφοκλή Πιλάβιου, βράβευσε την Ιερά Μητρόπολή Σπάρτης και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο, για την προσφορά του στους νέους και στον Αθλητισμό.

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. στην προσφώνησή του τόνισε την αγάπη του Μητροπολίτου Σπάρτης για τη νεολαία, καθώς και τη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει στην περιοχή η Ιερά Μητρόπολη με τα Κατηχητικά Πρωταθλήματα και την συμμετοχή κληρικών στα αθλητικά δρώμενα του Λακωνικού ποδοσφαίρου.

Στην  αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο., αλλά και τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λακωνίας για την τιμή προς τον ίδιο και τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, ανέφερε την ανάγκη να βρουν διεξόδους οι νέοι από τόπους και συνήθειες βλαβερές και επιζήμιες για τη ζωή τους.

Και πρόσθεσε ότι η τοπική Εκκλησία θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στον αθλητισμό και στους νέους και ήδη βρίσκεται προς υλοποίηση  το Αθλητικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, ένα έργο που θα χαρούν ιδιαίτερα τα παιδιά μας.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Λακωνίας, παρέδωσε τιμητικές πλακέτες στους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Κων/νο Ορφανάκο, π. Αθανάσιο Σπηλιώτη, π. Νικόλαο Κωνσταντάκη και π. Μιχαήλ Λάτση για την προσφορά τους και την ενεργό συμμετοχή τους σε ποδοσφαιρικά Σωματεία του Νομού.

Εκ  μέρους των τιμηθέντων μίλησε ο πρωτ. π. Αθανάσιος Σπηλιώτης, και είπε τα εξής:

Σεβασμιώτατε, εντιμώτατοι άρχοντες του Νομού  μας, κύριε πρόεδρε της Ε.Π.Ο. , κύριε πρόεδρε της Ε.Π.Σ. Λακωνίας, Σεβαστοί πατέρες, κυρίες και κύριοι.

Εκ  μέρους και των υπολοίπων τιμηθέντων κληρικών, θα ήθελα να πω λίγα λόγια εφόσον αυτό επιβάλει και η περίσταση.

Αρχικά  ευχαριστούμε τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη  Καρρά και τα μέλη του διοικητικού  Συμβουλίου της Ε.Π.Σ. Λακωνίας , που  μας τίμησαν ενώπιόν σας  απόψε  σε αυτή την επίσημη εκδήλωση.

Βεβαίως πιστεύουμε ότι άξιοι της τιμής και του επαίνου αυτού είναι όλοι όσοι βρίσκονται προσκεκλημένοι στην αίθουσα αυτή, αφού όλοι έχουν ασχοληθεί, άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο ειδικότερα.

Η σκέψη του προέδρου και των  μελών του διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ. να τιμήσουν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κατά πρώτον και κατά δεύτερον κάποιους από τους κληρικούς που ασχολήθηκαν και ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, είναι μια πρωτότυπη και ασυνήθιστη για το χώρο ενέργεια, που μεταδίδει πολλά μηνύματα σε πολλές κατευθύνσεις.

Ενδεικτικά  αναφέρω ότι:Image

Πρώτον  δείχνει τα αισθήματα σεβασμού και  αγάπης σας προς τον Θεό και  τους ανθρώπους που υπηρετούν στο χώρο της Εκκλησίας, δίδοντας το ανάλογο παράδειγμα.

Δεύτερον  με την ενέργειά σας αυτή αναδεικνύετε και αναγνωρίζετε το έργο και την  προσφορά της τοπικής Εκκλησίας  μας προς τους νέους.

Και τρίτον δίδετε το μήνυμα της αγαστής  συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ της τοπικής Εκκλησίας και της Ενώσεως, προς όφελος πάντα των νέων μας.

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι.

Εμείς ως κληρικοί πέραν του πνευματικού  έργου που επιτελούμε ως λειτουργοί του υψίστου προσευχόμενοι καθημερινά υπέρ των ανθρώπων, έχουμε καθήκον να βρισκόμαστε κοντά στους ενορίτες μας και να συμμετέχουμε όχι μόνο στις χαρές και στις λύπες τους, αλλά και στα ενδιαφέροντά τους και τις ασχολίες τους. Αρκεί βεβαίως να μας το επιτρέπουν οι ίδιοι, αλλά και να επιτρέπεται…

Ο χώρος του Αθλητισμού και ιδίως του ποδοσφαίρου ενδιαφέρει μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων της κοινωνίας μας και κατεξοχήν τη νεολαία μας.

Κι  εμείς δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε  τα μάτια και να μείνουμε αδιάφοροι  απέναντι σ’ αυτή την πραγματικότητα, από την στιγμή μάλιστα που οι νέοι μας μέσα από το ευ αγωνίζεσθαι , αλλά και τα υπόλοιπα οφέλη του αθλητισμού, μπορούν να καλλιεργήσουν και να διαπλάσουν την προσωπικότητά τους, το σώμα και την ψυχή τους.

ImageΣυνεπώς ευρισκόμενοι στο χώρο του ποδοσφαίρου  προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και ακόμα καλύτεροι χριστιανοί. Να συνεχίσουν να μας νιώθουν κοντά τους, να συζητάμε τα προβλήματά τους και τους προβληματισμούς τους και να γνωρίζουν ότι μπορούν πάντοτε να βρουν ανοικτή την πόρτα της καρδιάς μας.

Όσο για τους κινδύνους που ελλοχεύουν και στο χώρο αυτό και που δεν  είναι της παρούσης να αναπτύξουμε, οφείλουμε κι εμείς κι εσείς πρώτιστα να τους ενημερώνουμε και να τους προστατεύουμε.

Κλείνοντας  θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για  μια ακόμη φορά και να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας σε όποιες ενέργειες κάνετε προς όφελος και για το καλό των νέων μας.

Εμφανίσεις: 44443
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!