Νέοι Ηγούμενοι στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών

ImageΜια νέα σελίδα ανοίγει για την ιστορική ιερά Μονή των Αγίων Πάντων Τριταίας, αφού μετά την προς Κύριον εκδημία του υπεραιωνοβίου Ηγουμένου π. Σάββα Δημητροπούλου, ετοποθετήθη Ηγούμενος, της ως είρηται Ιεράς Μονής, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αρτέμιος Αργυροπουλος, ο οποίος με εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, υπηρετεί ως Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, προσφέροντας παραλλήλως και τις υπηρεσίες του ως Γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τα  τελευταία χρόνια στην ιερά Μονή εγκατεβίωνε ο υπερήλιξ Ηγούμενος Σάββας Δημητρόπουλος, ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 102 ετών.

Το  Μοναστήρι χρειάζεται γενική ανασυγκρότηση, κτιριακή και πνευματική, προκειμένου να επανακτήση την πρώτη αίγλη και πνευματική του ακμή και να καταστή ο πνευματικός φάρος της περιοχής, αλλά και ευρύτερα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, από την πρώτη στιγμή της αναλήψεως των ιερών καθηκόντων του στην Αποστολική Μητρόπολη των Πατρών, ενδιεφέρθη συν τοις άλλοις και για τα ιερά Μοναστήρια, τα οποία αποτελούν τους πνεύμονας της Ορθοδοξίας.

Σε  συνεργασία του Σεβασμιωτάτου, του Νομάρχου Αχαΐας και του Δημάρχου Τριταίας ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος από το μέρος του Βελλιμαχίου, όπως επίσης και το μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου προς την Μονή από την πλευρά του χωριού «Άγιος Δημήτριος» Τριταίας.

Επίσης, έχει εκπονηθεί μελέτη για την πλήρη ανακαίνιση και αποκατάσταση της ιεράς Μονής, η οποία από πλευράς κτιριακών εγκαταστάσεων ευρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση.

Ευελπιστούμε ότι με την χάρη του Παναγίου Θεού και με τις πρεσβείες πάντων των Αγίων, των απ’ αιώνος Θεώ ευαρεστησάντων η ιερά Μονή, θα προοδεύση πνευματικά.

Βεβαίως χρειάζεται πολύς κόπος και μεγάλοι  αγώνες, υπομονή και συνεχή εργασία για τα περαιτέρω.

Πιστεύομε ότι ο Θεός, θα δώσει δύναμη στο νέο Ηγούμενο να βαδίση τον ανάντη δρόμο τον οποίο άρχισε ήδη, προς δόξαν Θεού και σωτηρίαν ψυχών.

Βιογραφικό  σημείωμα του νέου Ηγουμένου.

Ο Αρχιμ. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, εγεννήθη στην Πάτρα το έτος 1977.

Είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ομιλεί Αγγλικά και Γερμανικά.

Μοναχός εκάρη στην Ιερά Μονή Παναγίας Γηροκομητίσσης Πατρών.

  • Διάκονος  εχειροτονήθη στις 23 Αυγούστου 2001 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Πατρών Νικοδήμου και Πρεσβύτερος στις 24 Σεπτεμβρίου 2006 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ.Χρυσοστόμου, ο οποίος την ίδια ημέρα τον εχειροθέτησε Αρχιμανδρίτη.

Νέα Ηγουμένη στην Ιερά Μονή Ελεούσης ΠατρώνImage

Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, αρξαμένου έτους, εγένοντο εκλογές για την ανάδειξη νέας Ηγουμένης στην ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης, της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Το πρωί ετελέσθη θεία Λειτουργία στο Καθολικό της ιεράς Μονής, από τον Πανοσιολ/το Αρχιμ. π. Θεοδόσιο Τσιτσιβό και μετά την θεία Λειτουργία διεξήχθη, κατά τους ιερούς κανόνας η ψηφοφορία για την ανάδειξη της Ηγουμένης.

Ύστερα, ακολούθησε η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέων Ηγουμενοσυμβούλων.

Ηγουμένη της ιεράς Μονής εξελέγη παμψηφεί η Μοναχή Μακαρία Γεννάτου και Ηγουμενοσύμβουλοι, οι Μοναχές Νεκταρία Χαλκιοπούλου και Μαρκέλλα Μίλκα.

Η νέα Ηγουμένη Μακαρία, διαδέχεται την βαρύτατα ασθενούσα Γερόντισσα Μακρίνα, την κοσμημένη με ποικίλα χαρίσματα και αρετές, αγάπη, ταπείνωση, εργατικότητα, ελεημοσύνη, προσευχή κ.λ.π., η οποία ως μήτηρ στοργική ανέθρεψε πνευματικά τις σεμνές της Μονής Ελεούσης, Αδελφές.

Η Προηγουμένη Μακρίνα, τυγχάνει της πολλής αγάπης και μεγάλης φροντίδος των Μοναζουσών, πνευματικών της θυγατέρων, οι οποίες με αξιοθαύμαστο τρόπο προσφέρουν την ευγνωμοσύνη τους προς την Γερόντισσά τους. Η συμπεριφορά αυτή είναι και αξιέπαινη και αξιομίμητη.

Η ενθρόνιση της νέας Ηγουμένης θα γίνη μετά την θεία Λειτουργία την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής.

Βιογραφικό  σημείωμα της νέας Ηγουμένης.

Η Ηγουμένη Μακαρία, εγεννήθη στην Πάτρα το έτος 1954.

Είναι απόφοιτος του κλάδου Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της Ανωτάτης Βιομηχανικής του ιδίου Πανεπιστημίου.

Εκάρη Μοναχή ρασοφόρος στις 14 – 1 – 1982  και Μεγαλόσχημη, στις 29 – 5 – 1989.

Μέχρι τώρα είχε και τα καθήκοντα  της Ηγουμενοσυμβούλου της Ιεράς Μονής.

Εμφανίσεις: 64891
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!