Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Ο ποταμός Έβρος δεν χωρίζει τους λαούς, αλλά τους ενώνει

ImageΣτο Επισκοπείο  Διδυμοτείχου  επισκέφτηκε τον Μητροπολίτη  Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου  κ. Δαμασκηνό ο πρόεδρος του Βιλαετίου Αδριανουπόλεως και Δήμαρχος Μακράς Γεφύρας ( Ουζούν Κιοπρού) κ. ENIS ISBILEN, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αίνου κ. ΑΗΜΕΤ CAYIR, πραγματοποιώντας εθιμοτυπική επίσκεψη.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Ν.Α.Ρ.Ε. Καθηγητής  κ. Γεώργιος Μηνόπουλος, ο Έπαρχος Β. Έβρου κ. Πολυχρόνης Αντωνιάδης και ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Χρήστος Τοκαμάνης.

Υποδεχόμενος ο Σεβασμιώτατος  τους επισκέπτες τόνισε ότι:  «Ο ποταμός Έβρος δεν χωρίζει τους λαούς, αλλά τους ενώνει».

Πάνω σ΄ αυτό το πνεύμα μίλησαν όλοι οι παρόντες τονίζοντας την ανάγκη μεγαλύτερης επικοινωνίας των λαών της παρέβριας περιοχής.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος δεξιώθηκε τους φιλοξενουμένους  του σε εξοχικό κέντρο στην  περιοχή της Ορεστιάδος.

Στην  τράπεζα που παρατέθηκε εκτός  των φιλοξενουμένων, ήταν παρόντες οι προμνημονευθέντες επίσημοι και ο Δήμαρχος Ορεστιάδος κ. Δημήτριος Μουζάς. Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος  έκοψε την πίτα του Συλλόγου  Γυναικών Πετράδων του Δήμου  Διδυμοτείχου.

Αργότερα μετέβη στη  Ν. Ορεστιάδα όπου έκοψε την πίτα της Ενοριακής Συνάντησης Νέων του Ιερού Ναού Αγ. Θεοδώρων. Μετά την κοπή της πίτας ο Σεβασμιώτατος παρέμεινε στο Πνευματικό Κέντρο του ως άνω Ιερού Ναού και συνομίλησε με τους νέους.

Εμφανίσεις: 40153
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!