Μητροπολίτης Ηλείας «Να σταματήση τις προρρήσεις ο Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης»

ImageΟ Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός με επιστολή του προς το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», απαντά σε δημοσίευμα του Αρχιμανδρίτη Νεκταρίου Μουλατσιώτη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Τρικόρφου – Φωκίδος.

Η Επιστολή του κ. Γερμανού έχει ως εξής:

Μια νέα προφητεία του π. Μουλατσιώτη εδιάβασα σήμερα 13-1-2010 στην Romfea.gr. Γράφεται «Προσωπικά βλέπω ότι η Δύση ξεκίνησε τον διαμελισμό της Ελλάδος». Και προς το τέλος. «… Έτσι τώρα βάλουν τις «βάσεις» στην Ελλάδα μας, δημιουργούν 13 κρατίδια και σε λίγα χρόνια … θα μιλάμε για αυτονομία του κρατιδίου της Μακεδονίας, της Θράκης (όπου έχει πολλούς μουσουλμάνους), Κρήτης κ.λ.π.

Το πιο φοβερό πράγμα είναι σήμερα, στη βάση του σχεδίου (είμαι σίγουρος ότι είναι πρόταση της Δύσης και προσυμφωνήθηκε πριν τις εκλογές) συμφωνούν και τα δύο μεγάλα φιλοδυτικά κόμματα….».

Όμως ο π. Μουλατσιώτης και παλιότερα είχε δημοσιοποιήσει κάποια προφητεία, αλλά δεν επαληθεύτηκε.

Ιδού τι έγραφε μεταξύ άλλων η (Romfea.gr)  στις 10-01-2009 με τίτλο: Αρχιμ. Νεκτάριος: Επόμενος στόχος η Ελλάδα;

«Όταν θα είναι καιρός για τα σπανάκια… (Οσίου Γέροντος Παϊσιου). Μια παρέα στρατιωτικών περίμενε στον φράχτη τους γέροντος, στη Παναγούδα. Σήκωσαν τα μάτια και κοίταξαν τον γέροντα να έρχεται προς το μέρος τους. Άνοιξε τη συρματένια πόρτα του φράχτη και τους καλωσόρισε. Τους έβαλε να καθίσουν κάτω από ένα δένδρο και άρχισε τη συζήτηση μαζί τους.

Κάποια στιγμή, ένας από τη παρέα του είπε: Δεν αντέχω άλλο γέροντα. Θα παραιτηθώ από το στράτευμα …. Ο γέροντας γύρισε, τον κοίταξε και του είπε:

Εσύ δεν θα παραιτηθείς. Εσύ θα είσαι αρχηγός της άμυνας της χώρας μας όταν θα μας επιτεθούν οι Τούρκοι. Όλοι κοιτάχτηκαν γεμάτοι έκπληξη. Και πότε θα γίνει γέροντα αυτό; Τον ρώτησαν…

Όταν θα είναι καιρός για τα σπανάκια… τους είπε και άλλαξε κουβέντα..

Έχουν περάσει χρόνια πολλά από τότε, ο γέροντας Παϊσιος «κοιμήθηκε» και ο αξιωματικός παραμένει στο στράτευμα και προόδευσε. Είναι ο σημερινός αρχηγός ο κ.  Γράψας…

Υπάρχουν άραγε προφητείες ; Και αν ναι, τι μέλλει γενέσθαι, μιας και διανύουμε ήδη την εποχή για τα σπανάκια…»

Όμως ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Γράψας ήδη αποστρατεύθηκε και η προφητεία δεν επαληθεύτηκε!!

Δια τούτο συνιστώ στον π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη – αλήθεια γιατί ο ίδιος αποφεύγει τελευταία να γράφει το επίθετο του στα δημοσιεύματα του; - να παύση τις προρρήσεις του και να ασχοληθεί με την προσευχή και τη περισυλλογή, δια να φωτισθεί περισσότερο και να καταλάβει καλύτερα την αποστολή του Ιερομονάχου Κληρικού.

Μακάρι όλοι οι Κληρικοί να προσπαθούμε να μας μαθαίνη και να μας αναγνωρίζει ο Θεός παρά οι άνθρωποι.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός.

Εμφανίσεις: 87151
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!