Άνθιμος: "Ο Πούτιν ενισχύει την Ρωσική Εκκλησία πάση θυσία"

Image«Κορυφαίον κακόν», χαρακτήρισε χθες από άμβωνος την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό έξω από την Βουλή των Ελλήνων, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

«Έμεινα ενεός, δηλαδή με ανοιχτό το στόμα, ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός μπήκε ανάμεσα στη Βουλή των Ελλήνων που είναι ο «ναός» της Δημοκρατίας και στον Άγνωστο Στρατιώτη, όπου από Εθνικής πλευράς είναι ότι ιερότερο έχουμε. Αυτοί είναι οι αμετανόητοι», τόνισε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Άνθιμος.

Στη συνέχεια ο κ. Άνθιμος τόνισε ότι «Ως Χριστιανοί δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς, μπροστά σε τέτοια θέματα. Πρέπει να εντείνουμε την προσευχή μας, την προσοχή μας και την αφοσίωση μας στην Πατρίδα. Εάν αγαπητοί μου δεν κρατούσε οι Εκκλησία δια των Χριστιανών και του κλήρου την ισορροπία της Ελληνικής κοινωνίας, θα είχαμε φαγωθεί όλοι και δεν θα είχε μείνει τίποτα».

Επίσης, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, έκανε λόγω για μετάνοια τονίζοντας: «Μετανοείτε! Λέμε σ΄ αυτούς που θίγουν την πατρίδα μας, που την θέτουν σε κίνδυνο, που σκοτώνουν ανθρώπους, που δημιουργούν αναταραχή και χάνουμε το αίσθημα της ασφαλείας, χωρίς να έχουμε πόλεμο».

«Μετανοείτε, όσοι πολιτικοί είστε και μέχρι τώρα μόνο κακό κάνετε η λέτε για την εκκλησία, μετανοήστε! Δείξτε αγάπη, δείξτε ενδιαφέρον. Όσοι διοικείτε και ρυθμίζετε τα οικονομικά και τους φόρους και την επίθεση κατά της Εκκλησίας, πάρτε τα μάτια σας και κοιτάξτε πάνω προς τον Βορρά, πάτε στην Ρωσία πάτε στην Μόσχα όπου μέσα σε 70 χρόνια ο κουμμουνισμός ρήμαξε τα πάντα».

Ο κ. Άνθιμος στη συνέχεια αναφέρθηκε στον κ. Πούτιν ο οποίος «ενισχύει την Εκκλησία πάση θυσία», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, συνεχίζοντας ότι «Ο κ. Πούτιν λέει θα στηρίξουμε την Ρωσική Εκκλησία, λέει στην Εκκλησία πάρε πίσω τα κτήματα σου, που στα είχε πάρει όλα ο κουμμουνισμός, πάρε τα χρήματα που χρειάζεσαι για να κάνεις κοινωνική πολιτική, πάρε τα θέματα της διοικήσεως, πάρε ότι θέλεις και βοήθα τον λαό».

Εδώ βλέπουμε καθαρά ότι ο Μητροπολίτης Άνθιμος ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του, για το δημοσίευμα της Romfea.gr, που είχε γράψει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Μόσχας για την επιστροφή της Εκκλησιαστικής περιουσίας.

Ακόμη τόνισε: «Έχουν ξεκινήσει και έρχονται κατά χιλιάδες από την Ρωσία στην Ελλάδα και στα Ιεροσόλυμα, μόνο 15.000 είναι μέσα στην πόλη των Ιεροσολύμων και προσβλέπουν στα ιερά προσκυνήματα που τα έχουν οι Έλληνες. Και που θα τα χάσουμε και αυτά, εάν δεν μετανοήσουμε όλοι εμείς εδώ και αυτοί εκεί».

Τέλος, αναφέρθηκε και στη Ρουμανία όπου τόνισε: "Πάρτε τα μάτια σας και κοιτάξτε την Ρουμανία, θυμηθείτε το καθεστώς του Τσαουσέσκου τι φρίκη ήταν εκεί, τώρα όμως έπεσε και είναι Σοσιαλισμός.Τους λέει η Κυβέρνηση, πάρτε αυτό το κτίριο το τεράστιο στην Εκκλησία για Διοικητήριο και στην Αθήνα λένε "όχι δεν θα κάνετε Διοικητήριο"»

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος στον Αυτιά: «Γιατί δεν φορολογούν την Εκκλησία από την εποχή του Βυζαντίου»

«Πάνω από δέκα χρόνια πίσω θα γίνει έλεγχος στις εκκλησίες σύμφωνα με καταγγελία που έκανε ο μητροπολίτης Άνθιμος», σήμερα στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

«Με λίγα λόγια θα φορολογήσουν την Εκκλησία για δέκα χρόνια πίσω. Γιατί δεν το πάνε από την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου για να είναι πιο σίγουρη ότι θα φορολογήσουν και την Βυζαντινή Αυτοκρατορία; Μα πριν τα πούνε δεν τα σκέφτονται; Πως θα φορολογηθεί ένας ναός που έγινε πριν 100 χρόνια με άλλες συνθήκες και τώρα μόνο συντηρείται; Οι δωρεές πως θα φορολογηθούν;».

Τέλος τόνισε «Δεν υπάρχει εκκλησία που να μπορεί να έχει χρήματα για τα τ.μ. που διαθέτει. Μόνο τα ενοίκια και όσα είναι ενεργά ακίνητα και δίνουν χρήματα μπορούν να φορολογηθούν».

Εμφανίσεις: 44395
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!