Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τα Χριστούγεννα στο Αμμάν της Ιορδανίας

ImageΚατά την τάξη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων τα Χριστούγεννα εορτάζονται στις 7 Ιανουαρίου με το παλαιό (Ιουλιανό) ημερολόγιο.

Ο Σεβασμιώτατος  μητροπολίτης Φιλαδελφείας Βενέδικτος, ο οποίος με τη χάρη του Θεού συμπληρώνει 10 χρόνια στη διακονία της μητροπόλεως Φιλαδελφείας στο Αμμάν, εόρτασε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια την Γέννηση του Θεανθρώπου σύμφωνα με το ιεροσολυμητικό τυπικό που τηρείται στον ναό της Βηθλεέμ.

Η συμμετοχή  του πιστών ήταν  μεγάλη. Η Ακολουθία  άρχισε στις 9 το βράδυ της παραμονής και τελείωσε στη μία και μισή το πρωΐ της επομένης. Έγινε η καθιερωμένη λιτανεία, αναγνώσθηκε με ιδιαίτερη κατάνυξη το Ευαγγέλιο της Γεννήσεως και κατόπιν το μήνυμα του Πατριάρχου Ιεροσολύμων, του οποίου το ενδιαφέρον διά το ποίμνιο είναι μεγάλο και ζωηρό.

Ανήμερα των  Χριστουγέννων το πρωΐ ο σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από ιερείς της μητροπόλεως επισκέφθηκε το νοσοκομείο Μπασίρ, όπου μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά.

Το απόγευμα η Μητρόπολις άνοιξε τις θύρες της και πολλοί χριστιανοί επισκέφθησαν τον σεβασμιώτατο, στον οποίον ευχήθηκαν υγεία και ευτυχία, αυτός δε ανταπέδωσε τις ευχές μαζί με τις ευχές και ευλογίες της Α.Θ. Μακαριότητος του Πατριάρχου Ιεροσολύμων.

Το βράδυ παρατέθηκε γεύμα σε 50 παιδιά από τους αντιπροσώπους των νεολαιών, ενώ η επιτροπή Μυροφόρων Κυριών της Μητροπόλεως μοίρασε 620 δέματα με τρόφιμα και δώρα σε πτωχές οικογένειες στις ενορίες Αγίου Γεωργίου Χάσμι, στην ενορία Αγίου Νικολάου στη Μάρκα, στην Άκαμπα και στο Σάλτ.

Image

Image

Εμφανίσεις: 50447
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!