Χριστούγεννα με το παλαιό ημερολόγιο εορτάστηκαν στη Νιγηρία

ImageΜε την συμμετοχή δεκάδων Ρώσων, Γεωργιανών, Ουκρανών και Σέρβων γιορτάστηκαν σήμερα τα Χριστούγεννα, με το παλαιό ημερολόγιο, στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως στο Λάγκος της Νιγηρίας.

Της Θείας  Λειτουργίας προέστη ο Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος συμπαραστατούμενος από τους εφημερίους του Ναού. Έψαλε η χορωδία της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας « Άγ. Αντώνιος» του Λάγκος.

Μετά  τη Θεία Λειτουργία ό Σεβασμιώτατος  δεξιώθηκε στη Μητρόπολη τους Ρώσους διπλωμάτες αλλά και όλους τους πιστούς. Στο χαιρετισμό του, ο Μητροπολίτης μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου, τονίζοντας ότι αποτελούν αναπόσπαστο και ζωντανό κομμάτι της Τοπικής Εκκλησίας της Νιγηρίας, η οποία αγκαλιάζει στους κόλπους της όλους όσους μοιράζονται την ίδια πίστη, πέρα από εθνική καταγωγή και γλώσσα, υπενθυμίζοντάς τους ότι όλοι μας ως ορθόδοξοι πρέπει να αντλούμε την ταυτότητά μας  από το γεγονός της Εκκλησίας και μόνο.

Τους κάλεσε να δραστηριοποιηθούν δυναμικά λέγοντας ότι έχουν να προσφέρουν πολλά στην Τοπική Εκκλησία, στο λαό, αλλά και να πάρουν πολλά από τους αφρικανούς αδελφούς μας.

Στη συνέχεια όλοι κατευθύνθηκαν στο Ησυχαστήριο  του Αγίου Αντωνίου, όπου και η  Εκκλησιαστική Ακαδημία του Λάγκος.

Στο Παρεκκλήσιο-κατακόμβη του Αγίου Αντωνίου, τελέσθηκε δέηση και στην συνέχεια όλοι είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως, το οποίο, μαζί με την εικόνα του, προσέφερε προσφάτως ως ευλογία του εδώ λαού, ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά κ. Νεκτάριος.

Εμφανίσεις: 57389
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!