Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Ναύπλιο

ImageΜε λαμπρότητα εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στη πόλη του Ναυπλίου, παρουσία πλήθους κόσμους.

Την τελετή του αγιασμού των υδάτων τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Ιάκωβος, παρουσία και του Βοηθού Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι τον Σταυρό ανέσηρε από την κρύα θάλασσα ο Γεώργιος Μαντάς.

Στην Κωμόπολη της Νέας Κίο, παραμονή της εορτής αυτός που έπιασε τον Σταυρό πέρσι θα παραδώσει στον ιερέα τον τίμιο Σταυρό που όλη την χρονιά είχε στο σπίτι του για ευλογία.

Ανήμερα των Φώτων μετά την Θεία Λειτουργία στο ναό της Αγίας Ειρήνης και την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού, κλήρος και λαός κατευθύνονται στην παραλία, όπου στην ειδική εξέδρα που έχει κατασκευάσει ο Δήμος θα γίνει η τελετή αγιασμού των υδάτων και η κατάδυση του τιμίου Σταυρού, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Ιακώβου, ο οποίος θα ρίξει τον τίμιο Σταυρό, που είναι δεμένος με βαρίδια στην θάλασσα για να πάει στο βυθό και μετά την ανάσυρσή του θα ''πάρει το μπάνιο του'', όπως προστάζει το έθιμο, ο νεότερος καπετάνιος της Κίου.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει το έθιμο του πυροβολισμού των τενεκέδων που έχουν τοποθετηθεί ανοικτά στην θάλασσα κι επιπλέουν, ένα έθιμο που τα τελευταία χρόνια είδε την αναβίωσή του κι έχει βαθιά τις ρίζες του στην Κίο της Μ. Ασίας.

Image

Image

Εμφανίσεις: 65910
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!