Θεοφάνεια με υψηλή θερμοκρασία στην Καβάλα

ImageΜε κάθε επισημότητα γιορτάστηκε και στην Καβάλα η ημέρα των Θεοφανείων, όπου από νωρίς το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αγίου Ιωάννου από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιο.

Ο εορτασμός των Θεοφανείων εορτάστηκε παρουσία της γενικής γραμματέως της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Θεοδώρας Κόκλα και όλων των τοπικών αρχών της πόλης και του νομού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εν πομπή, δια μέσου των κεντρικών οδών της πόλης, οι αρχές κατευθύνθηκαν στο λιμάνι όπου έγινε η ρίψη του σταυρού. 

Σκάφη του Λιμενικού Σώματος, αλιευτικά και ιστιοπλοϊκά σκάφη είχαν κατακλύσει από νωρίς το θαλάσσιο κόλπο του λιμανιού της Καβάλας, ενώ βατραχάνθρωποι του Συλλόγου Καταδρομέων Νομού Καβάλας όπως κάθε χρόνο έδωσαν μια άλλη νότα στην τελετή αγιασμού των υδάτων.

Ο νεαρός κολυμβητής Γιάννης Βαλσαμίδης ήταν ο τυχερός που ανέσυρε το σταυρό από τη θάλασσα και τον παρέδωσε στον μητροπολίτη Φιλίππων Προκόπιο λαμβάνοντας τις ευχές και την ευλογία του.

Μετά το τέλος της τελετής αγιασμού των υδάτων, η γενική γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜΘ σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους έδωσε τις ευχές της για τη νέα χρονιά και το στίγμα των προθέσεών της όσον αφορά τη λειτουργία και την οργάνωση της Περιφέρειας. 

Εμφανίσεις: 37439
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!