Άνθιμος:"Κρατήστε την Φιλοπατρία, την Φιλοορθοδοξία και τον Φιλελληνισμό"

ImageΣτο γράμμα του Μίκη Θεοδωράκη και στον αφανισμό της Ελληνικότητας, αναφέρθηκε σήμερα από τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

«Πάντα ήλπιζα στον σπινθήρα που είχε μέσα στην ψυχή του για την πίστη, πέρα από τις κομματικές του τοποθετήσεις και αναφέρομαι στον μεγάλο Έλληνα μουσουργό Μίκη Θεοδωράκη. Ίσως πολλοί να απόρησαν για την τιμή που του έγινε προχθές από τον υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Βενιζέλο, και από τον κ. Γιάγκο τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

Στη συνέχεια ο κ. Άνθιμος τόνισε: «Ο Μίκης Θεοδωράκης γράφει σε ένα του γράμμα: Σ΄ αυτή την ιστορική καμπή που βρισκόμαστε, τρία είναι τα κύρια μέτωπα στα οποία οφείλουμε να πάρουμε σαφής στάση. Το πρώτο αφορά την Κύπρο και το σχέδιο Ανάν, το δεύτερο αφορά τα Σκόπια και το όνομα "Μακεδονία", και το τρίτο την υπεράσπιση της Ελληνικότητoς μπροστά στην επίθεση που δέχεται από Ελληνικές και Διεθνείς οργανωμένες δυνάμεις, που δέχεται ο Ελληνισμός. Που προφανώς, ζει και υπάρχει μαζί με την Εκκλησία τόσους αιώνες».

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Ελληνισμός χωρίς εκκλησία δεν μπορεί να σταθεί και η Εκκλησία θα αποδυναμωθεί χωρίς τον Ελληνισμό στο δικό μας γεωγραφικό χώρο, όμως δεν θα πάψει σε όλο τον κόσμο να υπάρχει η Ορθοδοξία».

Επίσης, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ανέγνωσε στους πιστούς σημαντικά κομμάτια από το γράμμα του Μίκη Θεοδωράκη, που αφορούν τον συστηματικό αφανισμό του Ελληνισμού.

Στη συνέχεια ο κ. Άνθιμος τόνισε: «Δεν είμαι λάθος σ΄ αυτό το θέμα, ξεκινώντας από το Ευαγγέλιο το οποίο είναι γραμμένο στην Ελληνική γλώσσα, αλλά ούτε την γλώσσα μας θέλουν αυτοί. Ξεκινώντας μέσα από τις προφητείες, που είναι της Παλαιάς Διαθήκης, μεταφρασμένες από τους εβδομήκοντα στην Αλεξάνδρεια όταν εκεί εβασίλευε ο Ελληνισμός. Και εμείς τώρα θέλουμε να την καταργήσουμε».

«Σας αναφέρω τρεις όρους και θέλω να τους κρατήσετε μέσα στην ψυχή σας, που πρέπει να τους καλλιεργήσουμε εμείς οι μεγάλοι για να τους διδάσκουμε στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας, στους φίλους μας και προπάντων όλων οι εκπαιδευτικοί που αν πιστεύουν και νομίζω πιστεύουν στον Χριστό. Τρείς ενότητες ι: Πρώτον Φιλοπατρία, Δεύτερον Φιλοορθοδοξία και Τρίτον Φιλελληνισμός, είναι τρεις ξεχωριστές έννοιες που καταλήγουν στις προϋποθέσεις που μπορούν να μας κρατήσουν για να μείνουμε κάτω από αυτήν την λαίλαπα της παγκοσμιοποιήσεως και άλλων πονηρών σκοπών», συνέχισε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Τέλος, ο κ. Άνθιμος τόνισε: «Να κοιτάξουμε να κάνουμε ότι μπορούμε και το ξαναλέω, με την Φιλοπατρία, με την Φιλοορθοδοξία και με τον Φιλελληνισμό, όπου κάποτε τον είχαν και οι ξένοι για να μας βοηθήσουν».

 

Εμφανίσεις: 48301
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!