Με λαμπρότητα τα Θυρανοίξια του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Ανδρέα στο Αρκαλοχώρι

ImageΜέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης τελέστηκαν στις 26 Δεκεμβρίου τα Θυρανοίξια του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης, του Ιεροσολυμίτη, στο Αρκαλοχώρι.

Στις 4.30 μ.μ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, έξω από τα γραφεία της Ι. Μητροπόλεως, το οποίο μεταφέρθηκε εν πομπή στο Ι. Μητροπολιτικό ναό.

Ακολούθησε η τελετή των Θυρανοιξίων και Αγιασμός του ναού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, και  συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου, Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ. Ευγενίου. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η είσοδος στο Ναό και τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός.

Στην τελετή των Θυρανοιξίων και του Εσπερινού, την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Στ. Αρναουτάκης. Παραβρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές κ Βασ. Κεγκέρογλου, Κ. Μαν. Στρατάκης, και κα Μ. Σκραφνάκη, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου κ. Γ. Αλεξάκης, οι Δήμαρχοι Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, Χανίων κ. Κυρ. Βιρβιδάκης, Αρκαλοχωρίου κ. Χαρ. Γιαννόπουλος, Βιάννου κ. Εμμ. Κλαδάκης, Θραψανού κ. Εμμ. Λαδωμένος, Ανωγείων κ. Σ. Κεφαλογιάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου κ. Δ. Καρατζάνης, ο Πρόεδρος του Οικον. Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Ν. Δολαψάκης, εκπρόσωποι φορέων, το σύνολο του κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.

Μετά τα το πέρας του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας τίμησε τους Δημάρχους Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και Αρκαλοχωρίου κ. Χαράλαμπο Γιαννόπουλο με την ύψιστη διάκριση του Σταυρού των Αποστόλων Παύλου και Τίτου, της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, για τη συνολική προσφορά τους στο έργο της Ι. Μητροπόλεως.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, συλλειτουργούντων των Αρχιερέων Λάμπης κ. Ειρηναίου, Κισάμου κ. Αμφιλοχίου, Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα και Κνωσού κ. Ευγενίου.

Image

Image

Image

 

Εμφανίσεις: 74747
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!