Η I.M. Αργυροκάστρου θ’ αποκτήσει επιτέλους στέγη

ImageΜετά από δικαστική διαμάχη πολλών ετών, ο σοσιαλιστής Δήμαρχος Αργυροκάστρου αναγκάστηκε, να υπογράψει την

άδεια ανέγερσης Μητροπολιτικού Κτιρίου,  Πνευματικού Κέντρου και Νηπιαγωγείου σε ιδιόκτητο οικόπεδο της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας στην είσοδο του Αργυροκάστρου και δίπλα στην εθνική οδό Αργυρόκαστρο-Κακαβιά.

 

Ως γνωστόν ο Δήμαρχος αρνούνταν πεισματικά να παραχωρήσει την άδεια, ισχυριζόμενος ότι θέλει να μετατρέψει τον συγκεκριμένο χώρο σε πάρκο αναψυχής.

 

Όμως η έκταση είχε αγοραστεί με νόμιμες διαδικασίες από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.

 

Παρ’ όλα αυτά και αγνοώντας ακόμη και την προτροπή του Αλβανού Πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, ο Δήμαρχος αρνιόταν να εκδώσει την άδεια οικοδόμησης.

 

Δημοσιεύματα του Αλβανικού τύπου ήθελαν τον κ. Μπερίσα να ασκεί πιέσεις προς τον Δήμαρχο, σεβόμενος το πρόσωπο και το έργο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου.

 

Για την αδικαιολόγητη και αναιτιολόγητη άρνησή του ο Δήμαρχος Αργυροκάστρου είχε καταγγελθεί πολλές φορές από τον Μητροπολίτη Δημήτριο, ο οποίος είχε εκφράσει την αγανάκτησή του για το… πείσμα του Δημάρχου.

 

Η εξέλιξη αυτή είναι θετική, αφού, πέρα από το γεγονός ότι η Μητρόπολη Αργυροκάστρου θα αποκτήσει στέγη,  αποτελεί απαρχή δικαίωσης των εκκλησιαστικών διεκδικήσεων και σε άλλα θέματα.

 

Ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος ανέφερε ότι, έστω και με καθυστέρηση τόσων ετών, ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί ένα από τα οράματα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου. 
Εμφανίσεις: 35858
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!