Εγκαινιά Βιβλιοθήκης Μητροπόλεως Σερρών "Μυριόβιβλος"

ImageΤην Κυριακή 6 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος στις 11:00 το πρωί τέλεσε

με κάθε επισημότητα, παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας, Ναυτιλίας και Ανταγωνιστικότητας κ. Μάρκου Μπόλαρη, Βουλευτών και λοιπών αρχών του Νομού Σερρών και πλήθους κόσμου, τα εγκαίνια της νέας Βιβλιοθήκης της τοπικής μας Εκκλησίας «Μυριόβιβλος», που στεγάζεται στους δύο νέους ορόφους που ανηγέρθησαν με δαπάνες της Ιεράς Μητροπόλεως στο Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο (Ν. Νικολάου 21) της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

Η περιλαμβάνουσα πέραν των 14.000 τόμων πολυθεματική βιβλιοθήκη της τοπικής μας Εκκλησίας «Μυριόβιβλος», ιδρύθηκε με σκοπό την μεταλαμπάδευση του φωτός της γνώσεως και της σοφίας στους φιλομαθείς αναζητητάς αυτών.

 

Στον ίδιο χώρο δημιουργήθηκε οργανωμένο και σύγχρονο αναγνωστήριο με δυνατότητα χρήσης των νέων τεχνολογιών της πληροφορικής (internet), για αναζήτηση των βιβλιογραφικών πηγών.

 

Η νέα αυτή κυψέλη πνεύματος και πολιτισμού, που αποτελεί έναν ακόμη σπουδαίο πυλώνα ποιμαντικού και πνευματικού έργου, προσφέρεται από την τοπική μας Εκκλησία ως έκφραση της ιδιαίτερης ποιμαντικής αγάπης και στοργής της προς τον φιλογράμματο λαό μας, ιδιαιτέρως δε προς τους νέους μας, οι οποίοι φοιτώντες σε αυτήν πολλά και σπουδαία έχουν να διδαχθούν και να ωφεληθούν.

 

 

Η νέα Βιβλιοθήκη λειτουργεί όλες τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα - Παρασκευή), από τις 9:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ. και από τις 6:00 μ.μ. έως τις 8:00 μ.μ.
Εμφανίσεις: 61702
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!