Επιτίμια σε 6 κληρικούς επέβαλε ο Φθιώτιδος Νικόλαος

Image
Φώτο: Μπόνης
"Τα προβλεπόμενα επιτίμια" επέβαλε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδoς κ. Νικόλαος σε 6 ιερωμένους που υπηρετούν στη Φθιώτιδα, επειδή μετείχαν στις

εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ..

 

Πρόκειται για μια απόφαση του Μητροπολίτη Φθιώτιδoς κ. Νικολάου, η οποία όμως έχει ξεσηκώσει "θύελλα" μεταξύ των ιερωμένων και έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις.

 

"Η Εκκλησία ούτε συμπολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται", υπογραμμίζει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας δικαιολογώντας την κίνηση του να επιβάλει ποινές.

 

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας, γίνεται λόγος για "καταγγελίες πιστών", ενώ η κίνηση των ιερωμένων να μετέχουν στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. χαρακτηρίζετε ως "απάδουσα προς την ιερωσύνη".

 

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας δικαιολογεί τις ποινές που επέβαλε ως παράβαση "παρά τις ρητές εντολές και οδηγίες που έχουν λάβει κατά καιρούς στα Ιερατικά Συνέδρια, να μην κομματικοποιούνται και να μην πολιτικοποιούν την Ιερωσύνη τους". 
Εμφανίσεις: 51667
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!