Τελέσθηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας

ImageΠανηγυρικά τελέσθηκαν τα Ιερά Εγκαίνια του νεόδμητου υπογείου Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας Χαραυγής Λάρισας, το Σάββατο

28 Νοεμβρίου 2009, με την παρουσία και ιερουργία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, οι οποίοι τέλεσαν τον Εσπερινό των Εγκαινίων την Παρασκευή το βράδυ εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος, στο τέλος του οποίου ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου εχειροθέτησε Αναγνώστην και Ιεροψάλτην τον Μουσικολογιώτατο Διδάσκαλο και Δεξιό Ιεροψάλτη του νέου Ναού της Αγίας Σοφίας κ. Κων/νο Χριστοδουλούλη.

 

Την επομένη τελέσθηκε κατά την τάξη της Εκκλησίας η μεταφορά των Μαρτυρικών Ιερών Λειψάνων (τα οποία είχαν υποδεχθεί αφ’ εσπέρας) η τριπλή λιτάνευσή τους γύρω από τον Ναό και εν συνεχεία ο εγκαινιασμός του Ιερού Ναού.

 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος τέλεσε την καθιέρωση της Αγίας Τραπέζης της Αγίας Σοφίας και ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος εγκαινίασε την Αγία Τράπεζα του παρεκκλησίου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης της αθληφόρου.

 

 

Στα Ιερά εγκαίνια συμμετείχαν εκατοντάδες Χριστιανοί, τους οποίους ευχαρίστησε καρδιακά ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος για την μεγάλη προσφορά τους στην ανέγερση του Ιερού Ναού.

 

Στην τελετή παρέστησαν πολλοί Κληρικοί, Πρεσβύτεροι και Διάκονοι, οι άρχοντες της πόλεως, πολλοί Αναγνώστες και Ιερόπαιδες και πλήθη λαού, προς τους οποίους στο τέλος ο Σεβασμιώτατος διένειμε εικόνα της Αγίας Σοφίας εις ανάμνησιν αγαθήν.

Εμφανίσεις: 73981
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!