Ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός στον Νομάρχη Έβρου

ImageΤον Νομάρχη Έβρου κ. Νικόλαο Ζαμπουνίδη, επισκέφθηκε ο νέος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου

κ. Δαμασκηνός.

 

Ο κ. Ζαμπουνίδης με πολύ χαρά υποδέχθηκε στο γραφείο του, τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, ο οποίος κατά την διάρκεια της συνάντησης ενημέρωσε τον κ. Δαμασκηνό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός.

 

Ο κ. Νομάρχης, μετά το πέρας της συναντήσεως με τον κ. Δαμασκηνό τόνισε: «Είχα τη χαρά και την τιμή να καλωσορίσω σήμερα στη Νομαρχία τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, κ. Δαμασκηνό. Κατά τη συνάντησή μας είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε μια πρώτη συζήτηση και μια πρώτη προσέγγιση των θεμάτων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή μας».

 

«Θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες συναντήσεις, κι άλλες συζητήσεις, ώστε ο Σεβασμιότατος να μπορέσει να διαμορφώσει μια συνολική άποψη για τον νομό μας. Η Νομαρχία θα σταθεί δίπλα του, θα στηρίξει τις όποιες πρωτοβουλίες πάρει, γιατί όλοι θέλουμε να πετύχει στο έργο του», συνέχισε ο κ. Ζαμπουνίδης.

 

Επίσης, δήλωσε ότι «Τόνισα ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε τη νέα γεωγραφία και τη νέα οικονομία που διαμορφώνεται στην περιοχή γιατί πιστεύω ότι η εκκλησία έχει να παίξει και στον τομέα αυτό, της ανάπτυξης της περιοχής, έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Από την πρώτη μέρα της παρουσίας του στο νομό μας, ο Σεβασμιώτατος έδειξε ότι αγάπησε τον τόπο. Η πάνδημη υποδοχή που του επεφύλαξε ο λαός του Βορείου Έβρου, τόσο στο Σουφλί, όσο και στο Διδυμότειχο την ημέρα της ενθρόνισής του, αλλά και χθες στην Ορεστιάδα, δικαιώνει την επιλογή του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου και των άλλων ιεραρχών στο πρόσωπό του».

 

«Του εύχομαι καλή δύναμη και θέλω να του πω ότι εμείς τους ιεράρχες τους θέλουμε και λίγο επαναστάτες, τους θέλουμε μπροστάρηδες, επικεφαλής των πρωτοβουλιών μας για να μπορέσουμε, όλοι μαζί, ενωμένοι, να φέρουμε θετικά αποτελέσματα για το καλό του τόπου μας», είπε κλείνοντας ο Νομάρχης Έβρου.

 

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός δήλωσε: «Με πολύ χαρά και ικανοποίηση συνάντησα σήμερα τον κύριο Νομάρχη. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την υποδοχή του, καθώς και για την παρουσία του, τόσο στην ενθρόνιση μου στο Διδυμότειχο, όσο και χθες στη λειτουργία που κάναμε στην Ορεστιάδα».

 

«Είχαμε μια πολύ γόνιμη συζήτηση, ανταλλάξαμε σκέψεις, βρήκαμε κοινούς τόπους και πιστεύω ότι με τη συνεργασία της Νομαρχίας και της Πολιτείας γενικότερα θα μπορέσει η τοπική εκκλησία στον βόρειο Έβρο να δώσει μια παρουσία, όχι μόνο στον θρησκευτικό κι εκκλησιαστικό χώρο, αλλά και στον κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα, και με αυτόν τον τρόπο έμμεσα και άμεσα να στηρίξει την πρόοδο που οραματίζεται ο κ. Νομάρχης για τον βόρειο Έβρο.» τόνισε κλείνοντας ο κ. Δαμασκηνός. 
Εμφανίσεις: 65354
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!