Τρία χρόνια στον Αποστολικό Θρόνο της Ι.Μ. Κορίνθου

ImageΣε ανάμνηση της τρίτης επετείου από της εγκαταστάσεώς του στον Αποστολικό θρόνο της Κορίνθου ο Σεβασμιώτατος

Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος λειτούργησε, την 26ην Νοεμβρίου 2009, στην Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου.

 

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν η αδελφότης της Ιεράς Μονής, Κληρικοί και συγγενείς του Μητροπολίτου χωρίς ειδοποίηση, αφού η Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα ταπεινότητος και σεμνότητος αποφεύγοντας να δοθεί τόνος εξάρσεως και ιδιαίτερης προβολής.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος αναμνησθείς της ιδιαίτερης ευλογίας του Θεού, που δια της σεπτής ψήφου των μελών της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος του ενεπιστεύθη την διαποίμανση της Ιεράς Αποστολικής Μητροπόλεως της Κορίνθου πρν τρία (3) χρόνια, προσευχήθηκε από τα Γεράνεια Όρη, μπροστά στο Ιερό σκήνωμα του προστάτου Οσίου Παταπίου δοξολογώντας τον Θεό για την τιμή και ευλογία ικετεύοντάς Τον και υπέρ της ψυχικής σωτηρίας και υγείας όλου του ποιμνίου του.

 

Ακόμη χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη τον Ιερομόναχο κ. Αρκάδιο Ραζνύ, κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο οποίος επί δύο (2) έτη, με απόσπαση, διακόνησε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και σαν φοιτητής τώρα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών θα προσφέρει τις ιερατικές του υπηρεσίες στην Ιερά Μητρόπολή μας.

 

Άφησε το βλέμμα του από το ύψος της Ιεράς Μονής ν᾿ αγκαλιάσει την «διθάλασσον» Κόρινθον και γενικώτερα την από Αγ. Θεοδώρους έως Δερβενίου και από Περαχώρας έως Φενεού Μητροπολιτική του Επαρχία, να αναμνησθεί των πεπραγμένων της τριετίας που πέρασε, να οραματισθεί τι επιθυμεί με την βοήθεια του Θεού να πραγματοποιήσει και δια των τιμίων του χειρών ευλόγησε τον λαόν του Θεού αυτής της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεως.

 

Ας είναι τα έτη του πολλά,  υγιεινά, ειρηνικά, δημιουργικά και  ευφρόσυνα. 
Εμφανίσεις: 59780
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!