Διαβεβαίωση Επισκόπου Ανδρούσης κ. Θεοκτίστου

ImageΤη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009, πραγματοποιήθηκε στο Επισκοπείο η τελετή διαβεβαίωσης του Θεοφιλεστάτου Βοηθού

Επισκόπου Ανδρούσης κ. Θεοκτίστου.

 

Κατά τη σύντομη αυτή εκδήλωση ενώπιον του Μητροπολίτου Σπάρτης κ. Ευσταθίου και εκπροσώπων των Αρχών του Νομού και της Πόλεως, ο Θεοφιλέστατος, όπως προβλέπεται από το εκκλησιαστικό τυπικό, έδωσε τη «διαβεβαίωση», που αφορά στην τήρηση των αποστολικών και συνοδικών κανόνων και την  υπακοή στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, πλησίον του οποίου θα ευρίσκεται ως επίκουρος και βοηθός.

 

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος, μετά το πέρας της τελετής διαβεβαίωσης μεταξύ άλλων τόνισε: "Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου και την συγκίνηση μου. Τη χαρά μου διότι η Μητρόπολη μας, αποκτά αρχιερέα και ο Μητροπολίτης έχει την χαρά ότι όχι αποκτά εργάτη, αλλά εργάτη του ευαγγελίου και συνεργάτη. Ο θερισμός είναι πολύς και οι εργάται ολίγοι και όταν ένας εργάτης αποφασίζει να υπηρετήσει την επαρχία, θεωρώ ότι είναι γεγονός ιδιαιτέρας σημασίας, που πρέπει να το υπογραμμίζουμε και να το προβάλουμε".

 

Ακόμη στη σύντομη προσλαλιά του εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι ο  κ. Θεόκτιστος, που κοσμείται με πολλά χαρίσματα, θα επιτελέσει στο ακέραιο τα πνευματικά διακονήματα που ο ίδιος θα του αναθέσει, μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανοήσεως.

 

Ο Θεοφιλέστατος Ανδρούσης κ. Θεόκλητος, από την πλευρά του, υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει τα μέγιστα, προκειμένου να ανταποκριθεί στα νέα του ποιμαντικά καθήκοντα, και ευχαρίστησε θερμά το Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό του, προτείνοντάς τον στη Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Θεόκτιστος τόνισε: "Γέροντα υπόσχομαι μπροστά Στον Θεό, ότι από τη πλευρά μου θα κάνω ότι είναι δυνατόν προκειμένου να έχουμε καλή συνεργασία και, προπάντων να βοηθήσω με τις ελάχιστες δυνάμεις μου, σ΄ αυτή την Ιερά Μητρόπολη ώστε να αυξηθεί και να καλλιεργηθεί αυτό που εσείς έχετε ετοιμάσει και έχετε κάνει μέχρι σήμερα".

 

Τέλος, στη τελετή μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο βουλευτής Λακωνίας κ. Γρηγόριος Αποστολάκος, η Αντινομάρχης κ. Ντία Τζανετέα, ο Διοικητής του ΚΕΕΜ Ταξίαρχος κ. Αντώνιος Θεοφιλάτος και  ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Παρασκευάς Καλομοίρης. 

Εμφανίσεις: 64097
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!