Η Ποιμαντική διακονία της Ι.Μ. Χαλεπίου στο διαδίκτυο

ImageΗ ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλεπίου (Συρία) Αντιόχειας www.alepporthodox.org προσπαθεί να παρέχει ιεραποστολικές

και ποιμαντικές δυνατότητες μέσω του Διαδικτύου.

 

Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε το 2000, με το τότε νέο Μητροπολίτη Βεροίας, Χαλεπίου και Αλεξανδρέττας κ. Παύλο (Yazigi).

 

Η ιστοσελίδα της Μητροπόλεως αποτέλεσε τότε, μία από τις πρώτες λίγες ιστοσελίδες στη Συρία, η οποία και χαρακτηριζόταν με τις πολλές χρήσιμες πληροφορίες που δίδει για την ενορία, στις διάφορες γλώσσες που μιλιόνται από ανά τον κόσμο ποίμνιο του  Πατριαρχείου Αντιοχείας.

 

Ύστερα, η ιστοσελίδα αναπτύχθηκε με την πρόσθεση του προγράμματος της θεολογικής εκμάθησης  δια μέσου του Ιντερνέτ OCEnet Orthodox Christian Education  Network ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ, στο οποίο συμμετέχουν καθηγητές και φοιτητές από όλο τον χριστιανικό Αραβόφωνο κόσμο.

 

Η ιστοσελίδα περιέχει επίσης ένα σύνδεσμο με το Ραδιόφωνο του Ευαγγελισμού www.radioalbishara.org, το οποίο εκπέμπει 24 / 24 ώρες, ύμνους, κηρύγματα και αναγνώσματα.

 

Το Ραδιόφωνο διευθύνουν οι αδελφές της Ι. Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Χαλέπι, και είναι σήμερα ευρέως διαδεδομένο.

 

Στη συνέχεια, προστέθηκε στην ιστοσελίδα η Τηλεόραση του Ευαγγελισμού www.alepporthodox.org/tv που δείχνει συνεχώς χριστιανικές ταινίες και παρέχει άμεση μετάδοση της Θείας Λειτουργίας  κάθε Κυριακή στις 18,00 ώρα Δαμασκού (GMT+3), καθώς και ορισμένες σημαντικές δραστηριότητες.

 

Το ραδιόφωνο και η τηλεόραση περιέχουν, εκτός από τις ζωντανές μεταδόσεις, ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες που παρέχουν στους χρήστες την δυνατότητα λήψης αρχείων.

 

Επίσης η Ορθόδοξο νεολαία στην Μητρόπολη δημιούργησε, με την εκτενή της δραστηριότητα, μία σελίδα στο Facebook στα Αραβικά (Aleppo Orthodox Youth), στα Ελληνικά: (Greek Orthodox Youth of Aleppo) και στα Τούρκικα: (AzizPetrus Ve AzizPavlus).

 

Παρά το γεγονός ότι αυτές οι ιστοσελίδες είναι νέες, αλλά σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα έγιναν πολύ διαδεδομένες, και συμμετέχει σε αυτές μεγάλος αριθμός χρηστών από νέους (1500-2000 χρήστες σε κάθε σελίδα).

 

Στο περιεχόμενο και στα προγράμματα της ιστοσελίδας της Μητρόπολης και αυτών των σελίδων του Διαδικτύου, διακρίνεται, με πολύ σαφήνεια, το καθαρό ιεραποστολικό πνεύμα, το οποίο σκοπεύει στην διάδοση του Λόγου του Θεού, γεγονός που αποδεικνύει πως η υιοθέτηση και χρήση των εργαλείων του Διαδικτύου προσφέρει ευρείες δυνατότητες για την διδασκαλία της πίστης.

 

Η νεολαία της Μητρόπολης επίσης δημιούργησε μία σελίδα εκπαιδευτικών υλικών για τους κατηχητές στο YouTube (www.youtube.com/alepporthodox), οι οποίοι και συμβάλλουν στην ανάπτυξη των υλικών αυτών.

 

Επίσης Ορθόδοξη νεολαία στο Χαλέπι εκδίδει ένα ηλεκτρονικό περιοδικό (Περιοδικό του Λόγου,  (μερικά τεύχη του χρόνου) ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Το περιοδικό αποτελείται από τα άρθρα που γράφουν οι νεολαίοι και οι κύκλοι τους, και αποστέλλεται σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

 

Επίσης η Μητρόπολη στέλνει εβδομαδιαίο δελτίο που περιέχει το κήρυγμα του Μητροπολίτου, τα Ευαγγελικά και Αποστολικά αναγνώσματα της Κυριακής, μερικά πνευματικά θέματα και ενημέρωση για τις δραστηριότητες ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 

 

Τα τελευταία έκδωσε η  Ορθόδοξη νεολαία σε συνεργασία με την Ιερά Μονή της Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Χαλέπι, ένα DVD με πολυμέσα θέματα κατηχητικού, και είναι διαθέσιμο στα βιβλιοπωλεία των Ναών.

 

Τέλος, η Μητρόπολη εξόπλισε μία αίθουσα με 20 υπολογιστές υψηλής ποιότητας και με μεγάλη ταχύτητα διαδικτύου, την οποία έβαλε σε λειτουργία ως Cafe Internet που διευθύνει το κέντρο της Ορθόδοξης νεολαίας, και ως φροντιστήρια Πληροφορικής.

 

Οι παρατηρήσεις και συμβολές σας και των φίλων της ιστοσελίδας www.alepporthodox.org και όλων των σελίδων της νεολαίας είναι πολύ εκτιμούμενες και θα παρθούν υπόψη στην ανάπτυξη αυτών. 
Εμφανίσεις: 67384
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!