Εκδίδεται το συγγραφικό έργο του Αρχιεπ. Χριστόδουλου

ImageΜια σπουδαία, αλλά και ιστορική εκδοτική πρωτοβουλία ανέλαβε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, σε συνεργασία

με τον Εκδοτικό Οργανισμό Π. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, όπου ο 1ος τόμος παρουσιάζεται την Τετάρτη 11/11/2009 και ώρα 6:30 στο συνεδριακό κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσιάτικα.

 

Πρόκειται για την έκδοση και κυκλοφορία του αδημοσίευτου συγγραφικού έργου του μακαριστού Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, γεγονός που αποτελούσε βαθειά επιθυμία κλήρου και λαού της τοπικής Εκκλησίας της Δημητριάδος και όχι μόνο.

 

Το εκδοτικό εγχείρημα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με τον γενικό τίτλο «ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ, ΕΡΓΑ», ξεκίνησε με την έκδοση του 1ου τόμου ο οποίος περιλαμβάνει τις Ποιμαντορικές Εγκυκλίους του Μακαριστού Πρωθιεράρχου προς την Εκκλησία της Δημητριάδος της περιόδου 1974 – 1998.

 

Υπό έκδοση βρίσκεται ο 2ος τόμος, ο οποίος θα περιλαμβάνει τις Λειτουργικές του Εγκυκλίους των περιόδων 1974 – 1998 και 1998 – 2008.

 

Στο πρώτο μέρος του τόμου, τον οποίο προλογίζει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, δημοσιεύονται σπάνια και ιστορικά κείμενα όπως ο λόγος της εις Επίσκοπον χειροτονίας του στις 14/7/1974, στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Π. Φαλήρου, καθώς και ο Ενθρονιστήριος λόγος της 4ης/8/1974 στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Βόλου.

 

Στο κυρίως μέρος του έργου τα κείμενα είναι χωρισμένα σε εννέα επί μέρους κεφάλαια, που αφορούν θέματα όπως η Ιερατική Μαρτυρία, το Ιεραποστολικό έργο, ο Αντιαιρετικός αγώνας, η οικογένεια, η νεότητα, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, Ιστορία και Εθνικά ζητήματα και διάφορα άλλα.

 

Η επίσημη παρουσίαση του τόμου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11/11/2009 στο Συνεδριακό Κέντρο «Θεσσαλία» στα Μελισσιάτικα, με κεντρικούς ομιλητές τους :

 

Α. Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού κ. Δανιήλ

 

Β. Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. κ. Ελισαίο, Ηγούμενο της Ι. Μ. Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους

 

Γ. Ελλογιμότατο κ. Σπύρο Τρωιάνο, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου των Αθηνών και

 

Δ. Ελλογιμοτάτη κ. Άννα Παναγιωταρέα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Α.Π.Θ. και Δημοσιογράφο

 

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, ο οποίος έχει και την γενική ευθύνη και επιμέλεια του έργου και θα κλείσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. 
Εμφανίσεις: 42156
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!