Διέρρηξαν το Φιλόπτωχο της Ι.Μ. Ρεθύμνης

ImageΤο Θεό τους δεν είχαν οι δράστες της διάρρηξης στο γραφείο του φιλόπτωχου ταμείου της Μητρόπολης Ρεθύμνης

και Αυλοποτάμου, που τα ξημερώματα της Δευτέρας δεν δίστασαν να σπάσουν τη τζαμαρία, να εισβάλουν μέσα και να αφαιρέσουν ό,τι χρήματα βρήκαν στα συρτάρια.

 

Τη διάρρηξη διαπίστωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπεύθυνος του φιλόπτωχου, ιερέας Γεώργιος Γαλεράκης, ο οποίος βρήκε τη τζαμαρία του γραφείου σπασμένη.

 

Μπαίνοντας μέσα, είδε το χώρο άνω – κάτω και πολύ γρήγορα κατάλαβε ότι είχαν κάνει "φτερά" 600 περίπου ευρώ, που είχε φυλάξει σε συρτάρι την περασμένη Παρασκευή, προκειμένου να τα μοιράσει στους 50 άπορους, όπως γίνεται την 1η κάθε μήνα.

 

Όπως σημείωσε ο π. Γιώργης Γαλεράκης στην Κρητική Επιθεώρηση, οι δράστες μάλλον γνώριζαν καλά πως στο φιλόπτωχο υπήρχαν αυτά τα χρήματα, αφού αυτό γίνεται μόνο τις φορές που μεσολαβεί Σαββατοκύριακο πριν την αρχή του μήνα, όπως σε αυτήν την περίπτωση.

 

Τα χρήματα αυτά ήταν ουσιαστικά η οικονομική συμβολή των πιστών στον Ιερό Ναό των 4ων Μαρτύρων, από το κυτίο του οποίου πήρε την Παρασκευή τα χρήματα ο ιερέας, προκειμένου χθες, Δευτέρα, να μοιράσει το ποσό των 50 ευρώ σε κάθε δικαιούχο.

 

Εξαιρετικά στεναχωρημένος, ο π. Γιώργης κάλεσε την αστυνομία χθες το πρωί, προκειμένου να ερευνηθεί ο χώρος, όμως διαπιστώθηκε ότι ο δράστης ή οι δράστες είχαν φροντίσει να φορούν γάντια, προκειμένου να μην αφήσουν τα ίχνη τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν άγγιξαν τα κέρματα τα οποία υπήρχαν στα συρτάρια.

 

Αυτή, όμως, είναι η μοναδική φορά που επιτήδειοι "βάζουν χέρι" στα χρήματα του φιλόπτωχου.

 

Πριν από μία εβδομάδα άγνωστοι έσπασαν και πήραν τα χρήματα που υπήρχαν στο κυτίο του φιλόπτωχου στον μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, ενώ δεν πέρασαν λίγες ημέρες και στόχος έγινε και το κυτίο του ναού του Αγίου Γεωργίου στην Καλλιθέα.
Εμφανίσεις: 43083
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!