Νέος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος στην Ι.Μ. Χαλκίδος

ImageΟ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ανύψωσε τον Πανοσιολογιώτατο Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως

Χαλκίδος, Αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Θεοχάρη, στην θέση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, κατά την ημέρα της λαμπράς πανηγύρεως του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, την 26η Οκτωβρίου.

 

Ο π. Φιλόθεος είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματούχος της Βυζαντινής Μουσικής.

 

Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 17.02.2002 και Πρεσβύτερος στις 19.06.2005  στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Χαλκίδος, λαβών άμα και το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου.

 

Υπηρετεί από της χειροτονίας του ως Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Εισηγητής του ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ είναι και ο υπεύθυνος λειτουργίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

Τυγχάνει ακόμη Μεταπτυχιακός Φοιτητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον ιστορικό Τομέα.

 

Σε όλες τις θέσεις στις οποίες υπηρέτησε την Ιερά Μητρόπολη, ως αρχιδιάκονος, πρεσβύτερος, Ιεροκήρυξ και υπεύθυνος του ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου, ο π. Φιλόθεος διηκόνησε με αξιόλογο ζήλο και φροντίδα.

 

Ο π. Φιλόθεος εξάλλου διακρίνεται για το φιλόπονο, φιλότιμο και φιλοπρόοδο σε προσφορά προς το συμφέρον της Εκκλησίας μας, εργαζόμενος πάντοτε με προθυμία και ενθουσιασμό.

 

Είμαστε βέβαιοι ότι με τη βοήθεια του Θεού και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου, ο π. Φιλόθεος θα επιτελέσει τα νέα του υπεύθυνα ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος καθήκοντα, με παραδειγματική αφοσίωση, φροντίδα και αποτελεσματικότητα. 
Εμφανίσεις: 37071
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!