Ο Μητροπολίτης Κώου Ναθαναήλ στη Παναγία Σπηλιανή

ImageΠαρουσία πλήθους πιστών, έγινε χθες Σάββατο 24 Οκτωβρίου προσκυνηματική εκδρομή από την Κω,

με το πλοίο “Νήσος Κω” (της εταιρείας “Λαουμτζής”) στην Παναγιά τη Σπηλιανή στη Νίσυρο, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν υπέρ της ανακαινίσεως της Ιεράς Μητρόπολης (Ευαγγελισμός).

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, μαζί με ιερείς από την Κω, αλλά και τον επίσκοπο Νισύρου, Αρχιμανδρίτη Στέφανο Καλλιστή, τέλεσαν Ιερά Παράκληση μετ’ Αρτοκλασίας, στην Ιερά Μονή της Παναγιάς της Σπηλιανής, η οποία είχε κατακλυστεί από κόσμο.

 

Έπειτα, ακολούθησε δέηση και προσκύνημα στο ιερό λείψανο του Αγίου Νικήτα, που φυλάσσεται στο ναό της Παναγιάς της Ποταμίτισσας, επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό μουσείο της Ιεράς Μονής, όπου φυλάσσονται διάφορα είδη, μεταξύ των οποίων ο Σταυρός, το Εγκόλπιο και η μπομπονιέρα του Μητροπολίτη κ. Ναθαναήλ, ενώ οι πιστοί είχαν και την ευκαιρία να επισκεφτούν το πρόσφατα διαμορφωμένο Επισκοπείο, όπου θα διαμένει ο Μητροπολίτης, όταν επισκέπτεται τη Νίσυρο.

 

Από την πλευρά του ο κ. Ναθαναήλ ευχαρίστησε τον πατέρα Στέφανο για τη φιλοξενία του, αλλά και τη βοήθειά του στο πνευματικό του έργο, ενώ και εκείνος με τη σειρά του, εξέφρασε ευχαριστίες προς το Μητροπολίτη, αλλά και τους πιστούς, παραθέτοντας ένα καλωσόρισμα στο αρχονταρίκι της Μονής.

 

 

Τόσο κατά την αναχώρηση του πλοίου, όσο και κατά την επιστροφή ο κ. Ναθαναήλ, χαιρέτησε έναν - έναν τους πιστούς, και τους δώρισε μια εικόνα της Παναγιάς της Σπηλιανής, για να τους φυλάει.

 

Τέλος, αξίζει ν’ αναφερθεί ότι τον Μητροπολίτη Κώου κ. Ναθαναήλ συνόδευε από την Κω ο Αντιδήμαρχος κ. Φουντωτός, ενώ τον υποδέχτηκε στο γειτονικό Νησί, ο Αντιδήμαρχος Νισύρου, αλλά και ότι το ταξίδι ήταν προσφορά στη μνήμη των αποθανόντων Λαουμτζή, Βουκουβαλίδη και Σταματιάδη. 
Εμφανίσεις: 55969
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!