Πλήρωση των Μητροπόλεων Κιλκισίου και Διδυμοτείχου

ImageΣύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr», τρεις φαίνονται να είναι οι υποψήφιοι για την χηρεύουσα Μητρόπολη

Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου.

 

Συγκεκριμένα οι πληροφορίες λένε ότι υποψήφιοι για τη Μητρόπολη θα είναι ο Μητροπολίτης πρ. Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, ο Επίσκοπος Βρεσθένης κ. Θεόκλητος και ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Μαρωνείας, Αρχιμανδρίτης Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος.

 

Επίσης, οι πληροφορίες λένε ότι υποψήφιος ίσως να είναι και ο Επίσκοπος Διαυλείας κ. Δαμασκηνός, για τον οποίο ακούγεται ότι έχει αποσύρει την υποψηφιότητα του.

 

Επικρατέστερος για τη Μητρόπολη Διδυμοτείχου φαίνεται ο Μητροπολίτης πρ. Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, τον οποίο στηρίζουν πολλοί αρχιερείς από όλα τα «περιβάλλοντα», και οποίος εδώ και 18 χρόνια δοκιμάζεται άνευ λόγου.

 

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι στη προηγούμενη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, συζητήθηκε ανεπισήμως η αποκατάσταση του Μητροπολίτη Αυλώνος, όπου και οι 12 συνοδικοί συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνει αποκατάσταση του.

 

Ο δεύτερος υποψήφιος είναι ο Επίσκοπος Βρεσθένης κ. Θεόκλητος Κουμαριανός, ο οποίος υπηρέτησε ως Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος επί μια πενταετία.

 

Να αναφερθεί ότι ο Βρεσθένης κ. Θεόκλητος έχει την υποστήριξη αρχιερέων από το περιβάλλον του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.

 

Τέλος, ο τρίτος υποψήφιος Αρχιμ. Κωνστάντιος πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Μαρωνείας, φαίνεται να υποστηρίζεται από μερικούς αρχιερείς της Βόρειας Ελλάδος και της Θράκης.

 

Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου:

 

Την ίδια ημέρα θα προηγηθεί η εκλογή της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιοι φέρονται να είναι ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Τασσιάς, ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Ιερισσού, Αρχιμ. Χρυσόστομος Μαϊδώνης και ο π. Εμμανουήλ Σιγάλας, κληρικός της Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιμ. Ιωάννης Τασσιάς στηρίζεται από πλειάδα Αρχιερέων, διότι υπηρέτησε στη Μητρόπολη Κιλκισίου, έχει άριστες διοικητικές ικανότητες και γνωρίζει καλά τα θέματα της Μακεδονίας.

 

Να αναφερθεί πως ο π. Ιωάννης Τασσιάς, έχει και την υποστήριξη του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

 

Ο π. Εμμανουήλ Σιγάλας φαίνεται όμως να στηρίζεται από Μητροπολίτες οι οποίοι πρόσκεινται στον νυν Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

 

Τέλος, ο π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης οι πληροφορίες λένε ότι υποστηρίζεται από μερικούς αρχιερείς της Κεντρικής και Στερεάς Ελλάδος. 
Εμφανίσεις: 72253
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!