Τιμήθηκε η μνήμη του Οσιομάρτυρος Παύλου του Πατρέα

ImageΣτον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας εορτάσθηκε την Κυριακή η μνήμη

του Οσιομάρτυρος Παύλου του Πατρέως, ηγουμένου των εν Ραϊθώ αναιρεθέντων Οσίων Πατέρων.

 

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

 

Όπως ανέφερε στο κήρυγμά του ο Επίσκοπός μας, ο εορτασμός καθιερώθηκε από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κυρό Ευστάθιο Ευσταθόπουλο, ο οποίος είχε διατελέσει προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού και αφιέρωσε στο Ναό την Εικόνα του Οσιομάρτυρος.

 

Εν συνεχεία ανέγνωσε απόσπασμα από το Ιερό Συναξάρι που αναφέρει για τον μαρτυρικό θάνατο του Αγίου, όπως τον περιγράφει ο Αιγύπτιος μοναχός Αμμώνιος.

 

Για πρώτη φορά τελέσθηκε αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως, της ψυχής των αειμνήστων αρχιερέων και αρχιερατευσάντων εις την Ιερά Μητρόπολη Πατρών και σύμφωνα με τον κ. Χρυσόστομο θα τελείται κάθε χρόνο στην μνήμη του Οσιομάρτυρος Παύλου του Πατρέως.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

 

Γεννήθηκε στην Πάτρα το έτος 1905. Αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εν συνεχεία διορίστηκε καθηγητής της Μ. Εκπαιδεύσεως.

 

Το 1943 χειροτονήθηκε διάκονος και λίγο αργότερα πρεσβύτερος. Δύο χρόνια μετά, το 1945, ανέλαβε καθήκοντα  Πρωτοσυγκέλου της Ι.Μ. Πατρών διαδεχθείς τον Δημήτριο Θεοδόση, ενώ ήταν παράλληλα και ιερατικός προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Ευαγγελιστρίας.

 

Ήταν πολύτιμος συνεργάτης του Μητροπολίτου κυρού Θεόκλητου και η συμβολή του στην οργάνωση της τοπικής Εκκλησίας ήταν μεστή και αποδοτική. Χρημάτισε καθηγητής του Ανωτέρου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Πατρών.

 

Το 1955 εξελέγη Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως, χειροτονηθείς υπό του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Θεοκλήτου στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

 

Εξεδήμησε στις 2 Μαρτίου 1969 από καρδιακή προσβολή στην Αθήνα, ο δε ενταφιασμός του έγινε εις το κοιμητήριο της Παναγίας Αλεξιωτίσσης.
Εμφανίσεις: 50346
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!