Δελτίο Τύπου - Μητρόπολη Κερκύρας

ImageΧτες Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, εορτή του Αγίου Αντωνίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα

Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Πόλεως.

 

Σήμερα Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, εορτή του Αγίου Αθανασίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κουσπάδων του Δήμου Μελιτειέων.

 

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ 18-35

 

Χτες  Πέμπτη 17 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ  στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου πόλεως Κερκύρας, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των  φοιτητών και νέων 18-35 ετών του χειμερινού εξάμηνου. Στις φετινές συνάξεις του χειμερινού εξαμήνου κεντρικό θέμα είναι «Αγάπη και θάνατος»  μέσα από κείμενα της Εκκλησίας και της Λογοτεχνίας. 

Η συμμετοχή των νέων είναι ελεύθερη.

 

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

Αύριο Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008, η τοπική μας Εκκλησία εορτάζει με την πρέπουσα λαμπρότητα την μνήμη  εορτή του Αγίου Αρσενίου Μητροπολίτου Κερκύρας, με το εξής λατρευτικό πρόγραμμα:

 

Σήμερα Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, παραμονή της εορτής, και ώρα 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αρσενίου από το Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στην Ιερά Μητρόπολη προς τον Ιερό Ναό Παντοκράτορος Καμπιέλου και εν συνεχεία θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός.

Στις ακολουθίες  θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος.

 

Αύριο, Αγιώνυμο ημέρα της εορτής, Σάββατο 19 Ιανουαρίου, θα τελεσθεί  το πρωί η ακολουθία του όρθρου και εν συνεχεία Θ. Λειτουργία.

 

Την ίδια ημέρα το απόγευμα στις 5 η ώρα, θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση του Αγίου Αρσενίου, και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί Λιτάνευση και επαναφορά των Ιερών Λειψάνων στο Μητροπολιτικό Κτίριο. Στις ακολουθίες  θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

 

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008, εορτή του Αγίου Αρσενίου Μητροπολίτου Κερκύρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος θα ιερουργήσει εις τον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου Λευκίμμης.

 

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008, εορτή του Αγίου Ευθυμίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος θα ιερουργήσει εις την Ιερά Μονή Υ. Θ. Παλαιοκαστριτίσσης.

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος θα συνεχίσει τα Εσπερινά Κηρύγματα του, στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Θαυματουργού Σπυρίδωνος. Θέμα των φετινών Ομιλιών του Σεβασμιωτάτου είναι: «Μηνύματα από τους Ψαλμούς».

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

 

Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων διοργανώνει εόρτια εκδήλωση την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008 και ώρα και ώρα 6.30 το απόγευμα, με την ευκαιρία της μνήμης των Τριών Ιεραρχών, προστατών της παιδείας και των Γραμμάτων.

 

Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ», επίσημος ομιλητής θα είναι ο διακεκριμένος λόγιος Αγιορείτης μοναχός, συγγραφέας και πνευματικός άνθρωπος π. Μωυσής, με θέμα: «Το νόημα του πόνου στη ζωή μας κατά τους Τρεις Ιεράρχες».

 

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει καλλιτεχνικά η Φιλαρμονική Εταιρία «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος και οι εκπρόσωποι των Αρχών του τόπου.

 

Στη συνέχεια η Ιερά Μητρόπολη θα παραθέσει μικρή δεξίωση προς τιμή των εκπαιδευτικών.
Εμφανίσεις: 58876
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!