120.000€ για την Μονή Κρεμαστής το Ίδρυμα Λάτση

ImageΣε μια συγκινητική δωρεά προχώρησε το κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννης Λάτσης», προσφέροντας 120.000 ευρώ στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας

για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Κρεμαστής από τις πυρκαγίες του καλοκαιριού.

 

Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός σύμφωνα με πληροφορίες δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος κ. Ε. Χρόνη, ο οποίος τον πληροφόρησε για την κάλυψη των εξόδων της αποκατάστασης της Μονής Κρεμαστής.

 

Επίσης ο κ. Γερμανός σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σχετικά με την δωρεά, εξέφρασε την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη αλλά και τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του, στον κ. Χρόνη και στην κα Εριέττα Λάτση και στα παιδία της, οι οποίοι κατάγονται από τον Νομό Ηλείας.

 

Στην συνέχεια ο κ. Γερμανός δήλωσε πως «Η Μονή Κρεμαστής είναι από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα του Νομού Ηλείας, αλλά και από τις ιστορικότερες Μονές».

 

Ο Μητροπολίτης δεν παρέλειψε να αναφέρει ένα περιστατικό, πως ο ίδιος ο κ. Ιωάννης Λάτσης το 1993 μετά τον καταστροφικό σεισμό, του τηλεφώνησε και του ανακοίνωσε ότι του στέλνει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για τους σεισμοπαθείς.

 

Τέλος να αναφέρουμε πως η Μητρόπολη Ηλείας έχει ανακυρήξει τον κ. Λάτση Μέγα ευεργέτη, και μια από τις καινούργιες πτέρυγες της Μονής θα είναι αφιερωμένη σ΄αυτόν.
Εμφανίσεις: 136347
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!