Πρόγραμμα Εξοδίου Ακολουθίας Μακαριστού

ImageΜετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό το Νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό και με τη συμμετοχή εκπροσώπων

από τα Υπουργεία Εσωτερικών, Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, εκπροσώπων της Ιεράς Συνόδου και του Δήμου Αθηναίων, καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες για την Εξόδιο Ακολουθία και Ταφή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Κυρού Χριστοδούλου. Ειδικότερα:

 

Η Σορός του Αειμνήστου Αρχιεπισκόπου θα εκτίθεται σε Λαϊκό Προσκύνημα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αθηνών έως και την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 8μμ.

 

Στις 31 Ιανουαρίου και ώρα 10 πμ θα ψαλεί η Εξόδιος Ιερά Ακολουθία και μετά το πέρας αυτής θα εκφωνηθούν Επικήδειοι Λόγοι, όπως έχει ορισθεί από την Ιερά Σύνοδο. Συγκεκριμένα, από τον εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκπρόσωπο των Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, τον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, τον εκπρόσωπο της Βουλής και το Δήμαρχο Αθηναίων.

 

Η Σορός από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αθηνών θα κατευθυνθεί μέσω των οδών Μητροπόλεως, Πλατείας Συντάγματος, Γεωργίου Α΄, Αμαλίας, Συγγρού, Αθαν.Διάκου, Αρδηττού και Αναπαύσεως στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών.

 

Τη Σορό, μετά την Εξόδιο Ιερά Ακολουθία, θα συνοδεύσουν έως το Α΄Νεκροταφείο οι προσελθόντες Επίσημοι.

 

Θα ριφθούν είκοσι ένας κανονιοβολισμοί από το πυροβολείο του Λυκαβηττού ενώ μέσα στο Νεκροταφείο θα υπάρχει Μικτό Άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων για να αποδώσει τις προβλεπόμενες Τιμές.

 

Ο Νομάρχης Αθηνών Γ.Σγουρός ζήτησε από όλους την αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου και του προγράμματος γιατί πέραν των άλλων θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι παράγοντες ασφάλειας.
Εμφανίσεις: 57122
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!