Τρισάγιο ο Πατρών για τον Αρχιεπίσκοπο

ImageΜόλις ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος πληροφορήθηκε το θλιβερό γεγονός της κοιμήσεως εν Κυρίω του Αρχιεπισκόπου Αθηνών

και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, έδωκε εντολή να αναρτηθούν μεσίστιες οι Σημαίες, στο Επισκοπείο, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, στους Ιερούς Ναούς και στις Ιερές Μονές.

 

Στις 8 το πρωί έκρουσαν πένθιμα οι καμπάνες των Εκκλησιών και λίγο αργότερα στις 10 το πρωί τελέσθηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου και τους ιερείς, Τρισάγιο εις τον Ιερό Ναό του Πολιούχου Πατρών Αγίου Ανδρέου για την ανάπαυση της ψυχής του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου.

 

Για τον ίδιο σκοπό θα τελείται καθημερινώς Θεία Λειτουργία στον παραπάνω και σε άλλους Ναούς της πόλεως.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της Εξοδίου Ακολουθίας και εις τον Ιερό Ναό του Πολιούχου και σε άλλους Ναούς θα τελεσθεί Τρισάγιο, ενώ οι καμπάνες όλων των Ναών θα κτυπούν πένθιμα.

 

Σεβασμιώτατος ματαίωσε όλες τους τις υποχρεώσεις, Λειτουργικές και κοινωνικές για τις επόμενες ημέρες και τις 1.00 μεσημέρι αναχώρησε για την Αθήνα.
Εμφανίσεις: 68274
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!