Κερκύρας Νεκτάριος για τον Μακαριστό

ImageΜόλις έγινε γνωστή η είδηση της προς Κύριον εκδημίας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας,

Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η προς Κύριον εκδημία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος και πνευματικού μας πατέρα κυρού Χριστοδούλου μας αφήνει κατά άνθρωπον φτωχότερους. Στερούμεθα της παρουσίας του, του δυναμισμού του, του ιστορικού του έργου, της αγάπης του, της μεγάλης του προσφοράς. Η λεβεντιά του, το χαμόγελό του, η έμπνευσή του, το ακαταπόνητον της παρουσίας του, η υπέρβαση του πόνου και η μεγάλη υπομονή του μέχρι τέλους, καρποί της πίστης του στο Θεό και της αφιέρωσής του στην Εκκλησία, θα μείνουν βαθιά χαραγμένα στη μνήμη μας.

 

Κατά Θεόν, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μας απέδειξε τι σημαίνει η πίστη στο Χριστό και την Ανάσταση. Μ’ αυτή την πίστη, όπως πολλές φορές είχαμε τη ευκαιρία να ζήσουμε κοντά του, πορεύθηκε μέχρι τέλους. Αυτή η πίστη είναι για όλους μας η κορυφαία πνευματική του παρακαταθήκη.

 

Η Εκκλησία της Κερκύρας, που αγαπούσε ιδιαίτερα ο Μακαριώτατος,  εμείς, ο κλήρος και ο λαός προσευχόμαστε για να τον κατατάξει ο Κύριος εν χώρα ζώντων. Να έχουμε την ευχή του. Αιωνία του η μνήμη».

 

Επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε, παρουσία  του κλήρου και των αρχών της Κέρκυρας, επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, σήμερα Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008 στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος.

 

Κατόπιν, αναχώρησε για την Αθήνα, για να συμμετάσχει στις πένθιμες εκδηλώσεις  για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου.
Εμφανίσεις: 60018
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!