Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως για Αρχιεπίσκοπο

ImageΗ Ιερά Μητρόπολις Ελευθερουπόλεως παρουσία Κλήρου και λαού τέλεσε σήμερα 29 Ιανουαρίου 2008 και ώρα 10 π.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό

Αγίου Νικολάου,  επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, ενώ αμέσως μετά θα ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, λίγες ώρες μετά την αναγγελία της κοιμήσεως του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου δήλωσε στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο : «Πικρό και οξυβελές άγγελμα διέσχισε τους αιθέρες της πατρίδος μας χαράματα της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου 2008. Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος!

 

Μικροί και μεγάλοι, όλος ο λαός με τους άρχοντες του, επί μήνες παρακολουθούσε με συνοχή καρδιάς, με αδιάπτωτο και συγκινητικό ενδιαφέρον και με θερμές προσευχές την πορεία της ασθένειας του πολυαγαπημένου Πρωθιεράρχου των.

 

Νόσος βροτολοιγός, ασθένεια σκληρή και αδυσώπητη, - κρίμασιν οις οίδε Κύριος – κατέτρωγε επί πολύ καιρό τα σπλάχνα του πολυθρήνητου θρησκευτικού Ηγέτου.

 

Παρά τις πολλές και θερμές προσευχές από κάθε σημείο της γης, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ιατρών διαπρεπών «άλλως έδωξε τω Κυρίω…Ως τω Κυρίω έδοξε, ούτω και εγένετο. Είη το Όνομα Κυρίου ευλογημένον…».

 

Και ιδού σήμερα, χαράματα πάγωσε όλη η Ελλάδα στο αναμενόμενο εξάλλου θλιβερό μήνυμα.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος ο κοσμοαγάπητος. Με την αξιοθαύμαστη, την αλησμόνητη πιά, προσήνεια προς πάντας. Με το ιλαρό και ανοιχτό πρόσωπο.

 

Ο γλυκής και ομιλιτικώτατος Ιεράρχης. Ο μεγαλοπρεπής και λαμπροστόλιστος λειτουργός. Ο ακούραστος κήρυκας του θείου Λόγου με την μοναδική εύροια λόγου και κρυστάλλινη σαφήνεια. Ο γενναίος υπέρμαχος των δικαίων της Εκκλησίας. Ο άφοβος τιμητής κοινωνικών κιαι πολιτικών φαινομένων. Ο πλέον μορφωμένος, πολύγλωσσος και ευφυέστατος Ιεράρχης των τελευταίων χρόνων ανήκει από σήμερα στην ιστορία.

 

Σήμερα τα χαράματα, όατν ρόδιζε το χειμωνιάτικο πρωινό , ξεκουράσθηκε για πάντα ο ακούραστος Κληρικός. Περιστοιχισμένος από πρόθυμους ιατρούς και τους πιο κοντινούς του συνεργάτες, αφού πριν λίγες ώρες δέχθηκε στο βασανισμένο σώμα τοτ το άγιο Έλαιο του Ευχελαίου και κοινώνησε τελευταία Σώμα και Αίμα Χριστού, πέταξε η αγία μαρτυρική ψυχή του για τα ουράνια.

 

Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.! Κλάψατέ τον ευλογημένε και απλέ λαέ! Παιδιά και νέοι της Πατρίδος μας, που τόσο σας αγάπησε ο φιλόστοργος Ποιμένας.

 

Δεν θα ξαναδείτε την ανοιχτοπρόσωπη και συμπαθέστατη μορφή του. Δεν θα ξανακούσετε τον εμπνευσμένο και απλό, όσο και ενθουσιώδη λόγο του.

 

Όλοι Σε αποχαιρετούμε, αείμνηστε Προκαθήμενε μας, με πόνο στην ψυχή και σε ξεπροβοδίζουμε για την άλλη τη μακαρία ζψή.

 

Την αιώνια ανάπαυση. Σε ευχαριστούμε για όσα μας προσέφερες. Στην Εκκλησία όλη και σε μας προσωπικά. Και δη το ανώτερο! Την Αρχιερωσύνη!

 

Πολυσέβαστε και αγαπημένε μας Πατέρα και Διδάσκαλε «Μακαρία η οδός η πορεύη σήμερον».Σπένδομε δάκρυ θαλερό στην αγία Σορό σου.»
Εμφανίσεις: 68426
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!