Με τον Σταυρό του Απ. Μάρκου τιμήθηκε ο Κουνινιώτης

Image
Η παρασημοφόρηση
Με την ανώτατη τιμητική διάκριση της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, τον Σταυρό του Αγίου Μάρκου, Α΄ Τάξεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης

Τριπόλεως Yπέρτιμος και Έξαρχος Λιβύης κ. Θεοφύλακτος, παρασημοφόρησε τον Αιγιώτη Βιομήχανο Τάκη Κουνινιώτη, για την προσφορά του προς την Εκκλησία και το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

 

Σήμερα, κατά την διάρκεια πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις το Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Τρυπητής στο Αίγιο όπου συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες κ. Θεοφύλακτος και ο οικείος Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος με την παρουσία μεγάλου εκκλησιάσματος, του Δημάρχου Αιγίου Απόστολου Καραφωτιά, του πρώην Υπουργού Ανδρέα Ζαΐμη, του τ. βουλευτού Νίκου Νικολόπουλου κ.α. πραγματοποιήθηκε η παρασημοφόρηση και παράλληλα του απονεμήθηκε το οφφίκιο του Άρχοντος Μεγάλου.

 

Ο κ. Θεοφύλακτος παρασημοφορώντας τον κ. Κουνινιώτη εξήρε την πολύτιμη και πολυετή προσφορά του προς την Εκκλησία και το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

 

Με λόγια θερμά μίλησε και ο κ. Αμβρόσιος για τον τιμώμενο συμπολίτη του, αναφέροντας χαρακτηριστικά την μεγάλη του συμβολή στην ανέγερση του οικήματος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας εις την περιοχή Ελαιώνα.

 

Ο κ. Κουνινιώτης από την πλευρά του, συγκινημένος, ευχαρίστησε την Αλεξανδρινή Εκκλησία για την τιμητική διάκριση.

 

Διαβεβαίωσε δε, την αμέριστη συμπαράστασή του, στο επιτελούμενο πολυδιάστατο έργο του Πατριαρχείου και της τοπικής Εκκλησίας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

 

Τέλος, τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των Ιερομονάχων, Ιερέων, Επιτρόπων, Ευεργετών και Κτητόρων του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Τρυπητής. 
Εμφανίσεις: 50514
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!