Επιτυχές το Συνέδριο της Χριστιανικής Εστίας Πατρών

Image
Το συνέδριο
Έληξαν με απόλυτη επιτυχία οι διεργασίες του 23ου Επιστημονικού – Παιδαγωγικού Συνεδρίου που διοργάνωσε ο Τομέας Επιστημόνων της Χριστιανικής Εστίας Πατρών.

 

Τη θέση, την ιερότητα του ρόλου καθώς και το ειδικό βάρος της ευθύνης του σημερινού δασκάλου κάθε βαθμίδας εκπαιδεύσεως θέλησε να καταδείξει με τις εργασίες του το φετινό 23ο Επιστημονικό-Παιδαγωγικό Συνέδριο που οργάνωσε ο τομέας επιστημόνων της Χριστιανικής Εστίας Πατρών και είχε ως γενικό θέμα:

 

«Δάσκαλος στην έρημη χώρα». Οι εργασίες του Συνεδρίου περιελάμβαναν τις εξής εισηγήσεις:

 

α) «Έλλειμμα – αίτημα: Ο Δάσκαλος», από τον κ. Γεώργιο Μαρκάκη, Δάσκαλο, ΜΑ, ΜSc

 

β) «Θρανίο και έδρα εν ερήμω;», μια παρουσίαση από τον πρόεδρο του Συνεδρίου κ. Γεώργιο Γιακουμή, Φιλόλογο – Συγγραφέα – τ. Λυκειάρχη

 

γ) «Και εξανθήσει… και αγαλλιάσεται τα έρημα», από την κ. Άννα-Μαρία Σιδηροπούλου-Λούλη, Φιλόλογο – Καθηγήτρια Μ.Ε.

 

Στα πορίσματα του Συνεδρίου τονίστηκε η ανάγκη αναδείξεως του τύπου εκείνου του δασκάλου που θα είναι πλήρως καταρτισμένος και επιστημονικά συγκροτημένος με την ακτινοβολία του ήθους και την απαραίτητη πνευματική καλλιέργεια, ο οποίος θα καταφέρει να εμπνεύσει στους μαθητές του την εμπιστοσύνη, τη σιγουριά και το σεβασμό και θα τους βοηθήσει στη σφαιρική καλλιέργειά τους.

 

Του δασκάλου εκείνου που θα μπορεί να αναδέχεται επάνω του το ρόλο του συνεργού του Θεού στην ανοικοδόμηση του ναού του Αγίου Πνεύματος στις ψυχές των μαθητών. Που θα πιστεύει ότι η ομορφιά της ψυχής δεν χάνεται και ότι μπορεί και ένας δικός του κατάλληλος χειρισμός να την αναδείξει.

 

Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ενώ το τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Μπεκίρης Μιχ., ο τ. Βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας, ο αντινομάρχης κ. Τριανταφυλλόπουλος Α. ως εκπρόσωπος του Νομάρχη Αχαΐας, η Αντιδήμαρχος κ. Αικ. Κουμπουρλή ως εκπρόσωπος του δημάρχου Πατρέων, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρος Ρηγάτος,  ο αντινομάρχης Υγείας κ. Φραγκίδης Χρ., οι Νομαρχιακοί Σύμβουλου κ. Μπουχάγιερ Αρ, Παπαγιαβής Π., Πολίτης και Θ. Θεοδωρακόπουλος Δ. , οι δημοτικός σύμβουλος  Πολίτης Σπ.  και ο πολιτευτής κ. Τσιγκρής Άγγελος.

 

Ακόμα από το χώρο της Εκπαίδευσης παρέστησαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Μπίρμπας Θεόδ., ο Διευθυντής Π.Ε. κ. Παναγόπουλος Α., ο Προϊστάμενος  κ. Ζωμένος Δ., καθώς και πλήθος σχολικών Συμβούλων και στελεχών εκπαίδευσης.

 

Το συνέδριο μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ρ/Σ της Ι. Μητροπόλεως Πατρών και το τηλεοπτικό κανάλι ΛΥΧΝΟΣ.

 

Χορηγοί ήταν το Περιφερειακό Ταμείο Δ. Ελλάδας, η Νομαρχία Αχαΐας και ο δήμος Πατρέων.
Εμφανίσεις: 61886
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!