Ημερίδα Θεολόγων στην Άρτα

ImageΥπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου η Γ΄ επιμορφωτική ημερίδα θεολόγων Ηπείρου, Κερκύρας & Λευκάδος την οποία διοργάνωσε σχολικός σύμβουλος κ. Σιούλης Τριαντάφυλλος.

 

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό». Στην αρχή μετά την προσευχή ακολούθησαν χαιρετισμοί του οικείου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Ιγνατίου, της Προϊσταμένη του Τµήµατος Επιστηµονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Β/θµιας Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Μαρίας Ράπτη και του Σχολικού συμβούλου κ. Σιούλη.

 

Στη συνέχεια κατά την πρώτη συνεδρία, της οποίας τον συντονισμό είχε ο Ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Βασίλειος Γιούλτσης, έκανε εισήγηση ο Ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Ιωάννης Γαλάτης με θέμα « Η σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον κατά την Αγία Γραφή».

 

Στη συνέχεια, μετά τον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Αχελώου κ. Ευθύμιος ανέπτυξε το θέμα «Κατά πάντα και διά πάντα. Ο κοσμολογικός χαρακτήρας της Θείας Λειτουργίας». Ακολούθησε συζήτηση και μικρό διάλειμμα μέχρι την έναρξη της  δεύτερης συνεδρίας.

 

Κατά την δεύτερη συνεδρία συντονιστής ήταν ο κ. Ιωάννης Γαλάνης. Ο Δρ. Θεολογίας και αποσπασμένος θεολόγος στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο κ. Σταμάτης Πορτελάνος, ανέπτυξε το θέμα «Νηπτική οντολογία και οικολογία στη διδακτική πράξη»(παραθέματα Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου).

 

Στη συνέχεια ακολούθησε η τελευταία εισήγηση του κ. Βασίλειου Γιούλτση με θέμα «Κοινωνικές επιπτώσεις του οικολογικού προβλήματος».

 

Τέλος, μετά την συζήτηση ακολούθησε το κλείσιμο της ημερίδος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτης κ. Ιγνάτιο, ο οποίος φιλοξένησε την ημερίδα. Ακολούθησε "υλική τράπεζα, όπου εκεί δόθηκε η ευκαιρία οι θεολόγοι να γνωριστούν και να συζητήσουν μεταξύ τους".
Εμφανίσεις: 59133
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!