5η συνάντηση του Ε. Ε. Κ. Π. της Υγείας

ImageΗ 5η συνάντηση του 1ου Εισαγωγικού Εκπαιδευτικού Κύκλου Προαγωγής της Υγείας, που πραγματοποιεί ο Οργανισμός Προαγωγής της Υγείας «Άγιος Λουκάς Κριμαίας» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου 2008, στις 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου.

 

Αυτή η συνάντηση, η προτελευταία του Κύκλου, θα έχει θέμα τις ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις, τις δραστηριότητες εκείνες κατά τις οποίες η κοινωνία η ίδια κινητοποιείται ώστε να αντιμετωπίζει, μέσα στους κόλπους της, τις ψυχικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα μέλη της.

Έτσι, αποφεύγεται η περιθωριοποίηση των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και ο εγκλεισμός τους σε άσυλα, αφού η κοινωνία τείνει να προσφέρει η ίδια την απαραίτητη στήριξη και βοήθεια και να διευκολύνει την έγκαιρη παρέμβαση των ειδικών.

 

Εισηγητής θα είναι ο κ. Αποστόλης Αγγελόπουλος, Ψυχολόγος MSc, Ομαδικός Ψυχοθεραπευτής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Ψυχοθεραπείας και Παιδείας στην Ομαδική Ανάλυση (HOPE in Group Analysis).

 

Ο τίτλος της εισήγησής του είναι «Ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις: Αντιμετωπίζοντας τα ψυχικά προβλήματα μέσα στην κοινότητα».

 

Ο κ. Αγγελόπουλος, έχει πολυετή εμπειρία στο σχεδιασμό και την πραγματοποίηση ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων, όπως η πρόληψη της χρήσης ουσιών, η εκπαίδευση ενηλίκων, η δημιουργία δικτύων στην κοινότητα, η υποστήριξη σχολικών προγραμμάτων, η συνεργασία με τα Σώματα Ασφαλείας.

Έχει μάλιστα διατελέσει επί σειρά ετών Αναπληρωτής Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Πρόληψης Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό», όπου, εκτός των άλλων, είχε την κεντρική ευθύνη του σχεδιασμού των ψυχοκοινωνικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνονταν στα Τριετή Προγράμματα του Κέντρου.

 

Τις δραστηριότητες αυτές έχει παρουσιάσει ως εισηγητής σε διεθνή και σε πανελλήνια συνέδρια, με εξαιρετικά ευνοϊκή αποδοχή εκ μέρους της επιστημονικής κοινότητας.

 

Ιδιαίτερη θέση στην εισήγησή του θα έχει η ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών για την πρόληψη των ναρκωτικών, την υποστήριξη των εξαρτημένων ώστε να ενταχθούν σε προγράμματα απεξάρτησης και την δημιουργική κοινωνική επανένταξη των πρώην χρηστών.
Εμφανίσεις: 61748
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!