Δελτίο Τύπου Μητρόπολη Κερκύρας

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ 18-35 ΕΤΩΝ

 

Την  Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ  στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου πόλεως Κερκύρας, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση των  φοιτητών και νέων 18-35 ετών του εαρινού εξάμηνου. Στις φετινές συνάξεις του εαρινού εξαμήνου κεντρικό θέμα είναι «Ιησούς Χριστός: σημείο αντιλεγόμενο»  μέσα από κείμενα της Εκκλησίας και της Λογοτεχνίας.  Η συζήτηση αναφέρεται στο πρόσωπο του Χριστού, τόσο σε ό,τι αφορά στη ζωή των ανθρώπων και του κόσμου, όσο και στο τι πιστεύει η εποχή μας και ποιος είναι ο λόγος της Εκκλησίας.

Η συμμετοχή των νέων είναι ελεύθερη.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

 

Την Κυριακή 2 Μαρτίου 2008 ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος θα λάβει μέρος στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο και στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, που θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 6, συνεχίζονται τα Εσπερινά Κηρύγματα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Θαυματουργού Σπυρίδωνος. Θέμα των φετινών ομιλιών του Σεβασμιωτάτου είναι: «Μηνύματα από τους Ψαλμούς».

 

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 

Την Δευτέρα  3 Μαρτίου και ώρα 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Γαρίτσας, η ένατη συνάντηση του Φροντιστηρίου Στελεχών της Ιεράς Μητροπόλεως Κέρκυρας, για το ιεραποστολικό έτος 2007-2008. Η συνάντηση έχει θέμα «Εκκλησιολογική Κατήχηση. Εκκλησία και εσχατολογία» και θα ακολουθήσει Υποδειγματικό Μάθημα για τη Δευτέρα Παρουσία  για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου- Λυκείου. Τα μαθήματα του Φροντιστηρίου φέτος περιλαμβάνουν ένα συνδυασμό θεωρητικού και πρακτικού χαρακτήρα, για περαιτέρω κατάρτιση στις μεθόδους και το περιεχόμενο της κατήχησης.
Εμφανίσεις: 60522
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!