Δελτίο Τύπου Μητρόπολη Κερκύρας

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 

Σήμερα Δευτέρα  3 Μαρτίου και ώρα 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Γαρίτσας, η ένατη συνάντηση του Φροντιστηρίου Στελεχών της Ιεράς Μητροπόλεως Κέρκυρας, για το ιεραποστολικό έτος 2007-2008. Η συνάντηση έχει θέμα «Εκκλησιολογική Κατήχηση. Εκκλησία και εσχατολογία» και θα ακολουθήσει Υποδειγματικό Μάθημα για τη Δευτέρα Παρουσία  για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου- Λυκείου. Τα μαθήματα του Φροντιστηρίου φέτος περιλαμβάνουν ένα συνδυασμό θεωρητικού και πρακτικού χαρακτήρα, για περαιτέρω κατάρτιση στις μεθόδους και το περιεχόμενο της κατήχησης.

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

 

Συνεχίζονται οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008 και ώρα 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Γαρίτσας, οδός Αλκινόου 84, με εισηγητική ομιλία με θέμα.  «Ψυχολογικές επιπτώσεις και διλήμματα στο ζευγάρι από μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη» με ομιλήτρια την  κ. Σοφία Κοντοστάνου, ιατρό-Γυναικολόγο.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

 

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

 

Την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008 και ώρα 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο «Παναγία Οδηγήτρια» Λευκίμμης συνεχίζονται οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων, με θέμα: «Η υπευθυνότητα και αυτοεκτίμηση ως παράγοντες πρόληψης εξαρτησιογόνων ουσιών» με ομιλήτρια την κ. Ευσταθία Παπαδάτου Ψυχολόγο Στέλεχος της Επιστημονικής ομάδος ΔΗ.ΜΟ.Π. «Νίκος Μώρος».

 

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ 18-35 ΕΤΩΝ

Την  Πέμπτη 6 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ  στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου πόλεως Κερκύρας, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση των  φοιτητών και νέων 18-35 ετών του εαρινού εξάμηνου. Στις φετινές συνάξεις του εαρινού εξαμήνου κεντρικό θέμα είναι «Ιησούς Χριστός: σημείο αντιλεγόμενο»  μέσα από κείμενα της Εκκλησίας και της Λογοτεχνίας.  Η συζήτηση αναφέρεται στο πρόσωπο του Χριστού, τόσο σε ό,τι αφορά στη ζωή των ανθρώπων και του κόσμου, όσο και στο τι πιστεύει η εποχή μας και ποιος είναι ο λόγος της Εκκλησίας.

Η συμμετοχή των νέων είναι ελεύθερη.

 

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

 

Την ερχόμενη Κυριακή της Τυρινής 9 Μαρτίου 2008 και ώρα 6 το απόγευμα ξεκινούν στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος οι Κατανυκτικοί Εσπερινοί που τελεί η Ορθόδοξη Εκκλησία κάθε Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Στους εσπερινούς θα χοροστατεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Στον πρώτο κατανυκτικό Εσπερινό, που αποκαλείται και «ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως», γιατί στο τέλος του ο Μητροπολίτης ανταλλάσσει ασπασμό συγνώμης με τον ιερό κλήρο και τον λαό, ενόψει του πνευματικού αγώνα που ξεκινά την Καθαρή Δευτέρα, θα ομιλήσει με θέμα «Μετά φόβου Θεού...» ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός Τοπάλης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης.  
Εμφανίσεις: 43406
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!