105 χρόνια από την εκδημία του Πατρών & Ηλείας Ιεροθέου

ImageΧθες συμπληρώθηκαν 105 χρόνια από την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Πατρών και Ηλείας (τότε) κυρού Ιεροθέου Μητρόπουλου. 

Ήταν ένας Ιεράρχης με πλούσια πνευματική και κοινωνική  δράση. Στην Εξόδιο Ακολουθία του στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας είχε χοροστατήσει ο Επίσκοπος Πενταπόλεως κυρός Νεκτάριος (Κεφαλάς) ο μετέπειτα Αγιος Νεκτάριος.

 

Το Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών όπου στον αύλειο χώρο βρίσκεται και το ναϋδιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου καθώς και η κατοικία του εκάστοτε Μητροπολίτη, είναι έργο του εκλιπόντος.

 

O Βρεφονηπιακός Σταθμός της Ι.Μ. Πατρών

Επίσης πριν ακόμα συμπληρωθούν τρία χρόνια από την ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου στην Πάτρα, παίρνει σάρκα και οστά ένα μεγάλο όραμα της τοπικής Εκκλησίας.

 

Να προσφέρει στα παιδιά Παιδεία κατά το πνεύμα των Μεγάλων Πατέρων και Οικουμενικών Διδασκάλων της Ορθοδοξίας και με χρήση των επιτευγμάτων της Σύγχρονης Τεχνολογίας.

 

Κάτω από αυτό το πρίσμα σφυρηλατείτε ο χαρακτήρας και δομείται η προσωπικότητα του ατόμου, για να ατενίζει η κοινωνία μας τους κραδασμούς που προκαλούν οι μοντέρνες, επικίνδυνες αντιλήψεις για τον σκοπό του ανθρώπου.

 

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός που θεμελιώθηκε από τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο αρχές της σχολικής περιόδου 2007-2008 βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού των Αγίων Πάντων στην Εγλυκάδα Πατρών.

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι εργασίες ανεγέρσεως θα έχουν ολοκληρωθεί μετά το Πάσχα.

 

Το νέο κτίριο είναι επέκταση του ήδη υπάρχοντος κτιρίου το οποίο στεγάζει τον Ενοριακό Βρεφονηπιακό Σταθμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σταθμός ανεγείρεται με δωρεά του Επιτίμου Προξένου του Λιβάνου κ. Ghassan Ghandour.

 

Στο χώρο αυτό θα φιλοξενούνται με αγάπη και ασφάλεια, παιδιά πολλών οικογενειών.

 

Ο κ. Χρυσόστομος έχει αναθέσει την ευθύνη του έργου στον Αιδεσιμ. π. Κων/νο Αθανασόπουλο, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος, ενώ εκ μέρους του κ. Επιτίμου Προξένου του Λιβάνου τις εργασίες παρακολουθεί ο Διευθύνων Σύμβουλος τού Γραφείου του στην Πάτρα, κ. Μισέλ Ναζάρ.  
Εμφανίσεις: 69321
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!