Ετέλεσθη το Μνημόσυνο για τον μακαριστό Μεσσηνίας

ImageΤην προηγουμένη Κυριακή 3 Μαρτίου 2008 ετελέσθη με κατάνυξη και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη στην Καλαμάτα και στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό

της Υπαπαντής του Σωτήρος το ετήσιο Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτη Μεσσηνίας κυρού Χρυσοστόμου (Θέμελη), εκλεκτού γόνου της Ευβοϊκής γης και συγκεκριμένα της Πόλης της Ιστιαίας.

 

Στο Μνημόσυνο προσεκλήθη, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο (Σαββάτο), να συμμετάσχει και να ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προεξήρχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο των δύο Ιεραρχών.

 

Οι υπόλοιποι προσκληθέντες Ιεράρχες δεν κατόρθωσαν να παραστούν, αφού την ίδια ημέρα στον Μητροπολιτικό Ιερό ναό των Αθηνών ετελέσθη το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι δύο Ιεράρχες Μεσσηνίας και Χαλκίδος, αποκάλυψαν στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού της Καλαμάτας, την φιλοτεχνηθείσα Προτομή του Μητροπολίτου Χρυσοστόμου Θέμελη, η οποία τοποθετήθηκε στη σειρά όλων των Μητροπολιτών Μεσσηνίας για να υπενθυμίζει την ιστορία του συγκεκριμένου προσώπου, αλλά και ολόκληρης της Εκκλησίας του Χριστού, η οποία εδράζεται στην Αποστολική Διαδοχή και Πίστη, φορείς της οποίας είναι οι Επίσκοποί Της.

 

Υπενθυμίζεται ότι και στην Πατρίδα του Μακαριστού Ιεράρχου, την Ιστιαία της Ευβοίας, μετά από πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και συνεργασία των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων της Πόλεως Ιστιαίας, αποκαλύφθηκε κατά την Εορτή του Πολιούχου της Αγίου Αθανασίου (18 Ιανουαρίου 2008), μαρμαρόγλυπτη στήλη με την μορφή του Ιεράρχου, εις μνημόσυνον αυτού και ως οφειλόμενον χρέος της Ευβοϊκής γης, την οποία πρόβαλλε και εξόχως τίμησε ο κεκοιμημένος Ιεράρχης.

 

Του μακαριστού Μητροπολίτου Χρυσοστόμου, ας είναι η μνήμη αιωνία. 
Εμφανίσεις: 54446
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!