Ημερίδα για τον γέροντα Βησσαρίωνα

Image
Ο γέροντας Βησσαρίων
Ημερίδα « εις μνήμη και τιμή  του  γέροντα Βησσαρίωνα της Ιεράς Μονής Αγάθωνος»  θα τελέσει το Σάββατο 22 Μαρτίου  η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, με κύριο ομιλητή  τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο, ενώ στις άλλες εισηγήσεις  το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί περισσότερο στην ζωή αλλά και στο ανιδιοτελές έργο του γέροντος Βησσαρίωνος.

 

Επίσης ομιλητής στην ημερίδα θα είναι και ο Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ , ο οποίος θα ομιλήση με θέμα «Τιμή των Ιερών Λειψάνων στην Ορθόδοξη Εκκλησία».

 

Να αναφερθεί πως το 2006 κατά την εκταφή του γέροντος Βησσαρίωνα, το σκήνωμα του βρέθηκε ακέραιο και αδιάλυτο, τότε όμως η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε το σκήνωμα να παραμείνει άταφο, χαρακτηρίζοντας το επίσης «σημείο του ουρανού» το άφθαρτο του σκηνώματος και τις μαρτυρίες για το χριστιανικό του βίο.

Τέλος ο μητροπολίτης Φθιώτιδος (όπου ανήκει η Μονή) Νικόλαος, δεσμεύτηκε τότε ότι με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από το λαϊκό προσκύνημα θα ιδρυθεί κοινωφελές ίδρυμα με την επωνυμία του μακαριστού ιερομόναχου, το οποίο θα βοηθά οικονομικά άπορες οικογένειες και άτομα με ειδικές ανάγκες και θα χορηγεί υποτροφίες σε νέους.  
Εμφανίσεις: 47044
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!