Δελτίο Τύπου Μητρόπολη Κερκύρας

ImageΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

 

Εθελοντική αιμοδοσία, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 30 Μαρτίου 2008 η Ιερά Μητρόπολις στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου πόλεως από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.

 

Η αιμοδοσία γίνεται για την στήριξη της Τράπεζας Αίματος της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία έχει ενισχύσει πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν προβλήματα υγείας και δεν είχαν συγγενείς για να δώσουν αίμα γι’ αυτούς. Για τον σκοπό αυτό, αλλά και για την ευαισθητοποίηση των πολιτών της Κέρκυρας η Ιερά Μητρόπολις απευθύνει έκκληση συμμετοχής στην προσπάθεια αυτή. Λίγο αίμα σώζει ζωές, χωρίς να βλάπτει αυτόν που το προσφέρει.

 

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

 

Την περασμένη Κυριακή 23 Μαρτίου το βράδυ, μετά την τέλεση του Κατανυκτικού Εσπερινού στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος συναντήθηκε με τον πρόεδρο των πολυτέκνων του Νομού της Κέρκυρας και ομάδας πολυτέκνων στο αρχονταρίκι  του Προσκυνήματος.

 

Ο Σεβασμιώτατος, όπως ίδιος τόνισε, είναι η επιθυμία του να δει κατά πρόσωπο όλους τους πολύτεκνους γονείς αλλά και τα παιδιά τους. Ακόμα τους δήλωσε την συμπαράσταση και την προσευχή της τοπικής μας Εκκλησίας ενώ ζήτησε από τους γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους εν νουθεσία Κυρίου, να τα μεγαλώνουν με Χριστό.

 

Αμέσως μετά έλαβε το λόγω ο πρόεδρος των πολυτέκνων Κέρκυρας και τόνισε ότι η μόνη πραγματική συμπαράσταση που υπάρχει στους πολύτεκνους στην Κέρκυρα προέρχεται από την τοπική μας Εκκλησία και υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου.

 

Στο τέλος της συνάντησης μοιράστηκαν σε είκοσι πολύτεκνες οικογένειες το μηναίο βοήθημα που δίδεται κάθε μήνα από το προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνα.

 

ΕΝΩΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Η Ένωση Χριστιανών Επιστημόνων πραγματοποίησε εκδήλωση μνήμης για την 25η Μαρτίου, το περασμένο Σάββατο 22 Μαρτίου το απόγευμα στο Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων «Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ».

Την εκδήλωση άνοιξε με επίκαιρα μουσικά μέλη η Φιλαρμονική Εταιρεία «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ». Αμέσως μετά έλαβαν το λόγω οι οιμιλητές  ο κ. Θεμιστοκλής Βλαχόπουλος φιλόλογος και η κα Αλεξάνδρα Καββαδία νομικός.

 

Οι ομιλητές ανέπτυξαν τα επίκαιρα θέματά τους. Ο μεν κ. Θεμιστοκλής Βλαχόπουλος ανέπτυξε το θέμα: «Παράγοντες διατήρησης του Ελληνισμού κατά την Τουρκοκρατία», και η κα Αλεξάνδρα Καββαδία το θέμα: «Η συμβολή των Επτανήσιων στον αγώνα του 1821».

 

Μετά το πέρας των ομιλιών την εκδήλωση χαιρέτισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος.

 

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ 18-35 ΕΤΩΝ

 

Την  Πέμπτη 27 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ  στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου πόλεως Κερκύρας, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των  φοιτητών και νέων 18-35 ετών του εαρινού εξάμηνου. Στις φετινές συνάξεις του εαρινού εξαμήνου κεντρικό θέμα είναι «Ιησούς Χριστός: σημείο αντιλεγόμενο»  μέσα από κείμενα της Εκκλησίας και της Λογοτεχνίας.  Η συζήτηση αναφέρεται στο πρόσωπο του Χριστού, τόσο σε ό,τι αφορά στη ζωή των ανθρώπων και του κόσμου, όσο και στο τι πιστεύει η εποχή μας και ποιος είναι ο λόγος της Εκκλησίας.

Η συμμετοχή των νέων είναι ελεύθερη.

 

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος θα τελέσει την ακολουθία των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου Περιβολίου. Το Σάββατο 29 Μαρτίου 2008 θα κείρει μοναχό στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Καμάρας, ενώ την Κυριακή 30 Μαρτίου 2008, της Σταυροπροσκυνήσεως, θα λειτουργήσει στον Ι. Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στις Κουλίνες.

 

Το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 6 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό. Σχετικά θα ομιλήσει ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Κρητικός, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς, με θέμα «Το μυστήριο του Σταυρού». 
Εμφανίσεις: 54368
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!